Cristiano Ronaldo forlater Real Madrid

Derfor velger han Juventus

La Liga-ekspert Petter Veland forteller hvorfor superstjerna har valgt Juventus som neste destinasjon.

STORT ØYEBLIKK: Her takker Cristiano Ronaldo etter å ha blitt hyllet av Juventus-fansen som Real Madrid-spiller. Foto: Massimo Pinca / Reuters / NTB Scanpix
STORT ØYEBLIKK: Her takker Cristiano Ronaldo etter å ha blitt hyllet av Juventus-fansen som Real Madrid-spiller. Foto: Massimo Pinca / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Real Madrid bekreftet tirsdag kveld at Cristiano Ronaldo forlater den spanske hovedstadsklubben til fordel for Juventus.

- Jeg føler at tida har kommet for å starte et nytt kapittel i mitt liv, og derfor har jeg bedt klubben om å akseptere en overgang, skrev Ronaldo i et avskjedsbrev publisert på Real Madrids hjemmesider.

- BEIST: Cristiano Ronaldo scoret to mål i førsteomgangen mot Spania. Portugal-stjernen puttet først på et straffespark han skaffet selv, før David De Gea gjorde en giganttabbe helt på tampen. Viasat-ekspert Petter Veland analyserer i pausen. I tillegg hører vi fra «spåmann» Henning Hai Lee Yang, som forteller hvordan VM ender ... Programledere: Øyvind Godø og Nicolai Delebekk Vis mer

Petter Veland, ekspert på spansk fotball, sier til Dagbladet at det er riktig tid for en overgang.

- Det tror jeg Ronaldo og Real Madrid tenker når de får skjøvet det litt på avstand. Man må tenke på hvor lenge han har noe å bidra med tanke på kontraktlengde, alderen hans og markedsverdien, sier Veland, og fortsetter:

- For Ronaldo er det nok flere grunner at han forlater klubben. For Real Madrid er det at de tillater overgangen en måte å takke Ronaldo, men også fordi det er siste mulighet til å selge før markedsverdien synker, fortsetter La Liga-kommentatoren.

Hvorfor Juventus?

I avskjedsbrevet forteller Ronaldo at han ønsker å starte et nytt kapittel i sitt liv. Han sier derimot ingenting om hvorfor det kapittelet er Juventus.

Petter Veland tror det er flere grunner til at han velger den italienske storheten.

- Han vil bli konge i et nytt land. Han har vært det i Manchester United og Premier League. Han har vært den største sammen med Lionel Messi i La Liga. Nå blir han den største i Serie A, sier Veland, som presiserer at han må fortsette å prestere der.

- Han ønsker ikke å bli husket som den som dro til Juventus og ikke klarte det. Vinner han Champions League, vil det styrke hans håp om å bli husket som den største spilleren i historien, fortsetter Veland.

HYLLER RONALDO: Portugal og Cristiano Ronaldo berget til slutt 3-3 mot Spania i fotball-VM. Real Madrid-spissen startet dagen med dommen i skattesaken, der han ble dømt for å ha unndratt nærmere 200 millioner kroner i skatt. Men Ronaldo svarte med hattrick mot nettopp landet der han ble dømt. Ekspertene Petter Veland fra Viasat og Frode da Costa Lia fra Josimar oppsummerer kampen med programleder Øyvind Godø. Vis mer

Jublet for Ronaldo

Veland påpeker at i debatten om hvem som er best av Lionel Messi og Cristiano Ronaldo, argumenter ofte Ronaldo-fansen med at han har levert i mer enn én klubb.

Ronaldo har blitt toppscorer seks ganger på rad i Champions League. Blir han det igjen for Juventus, har han blitt det for tre forskjellige klubber i den gjeveste selskap.

Veland tror også Ronaldo ble påvirket av de flotte scenene som utspilte seg på Juventus Stadium da Real Madrid vant 3-0 i kvartfinalen mot Juventus.

Ronaldo scoret to mål, deriblant et brassespark.

- Hele stadion reiste seg og applauderte. Det var noe av det første han sa i pressesonen, noe han har gjentatt flere ganger, og som oppriktig varmet hjertet hans. Han ble hyllet til tross for at han scoret på bortebane og sendte Juventus ut av Champions League, avslutter Veland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer