Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Derfor vil Hareide ha By Rise

Venter på endelig svar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Landslagssjef Åge Hareide venter på det endelige svaret fra Ola By Rise.

- Jeg tror det kommer i dag, sier Hareide til Dagbladet.no.

By Rise vil først avklare at han kan fortsette i jobben som redaksjonssjef i Her og Nå i NRK P1.

- Jeg tror det er uproblematisk så lenge det er på «tiltak», sier Hareide.

Ola By Rise sier til NRK Trøndelag at han vil tviholde på NRK-jobben, og eventuelt ta ut permisjon uten lønn under landslagssamlingene om det blir et problem.

- Har ikke sagt ja

Han sier også at praktiske ting, retningslinjer og spørsmål rundt habilitet må avklares før han kan ta jobben. NRK.no meldte tidligere i dag at By Rise allerede hadde sagt ja, men det stemte ikke.

– Det er noen som har forskuttert noe her. Jeg har prøvd å ringe NRK for å forklare at jeg ikke har sagt ja, men har ikke kommet noen vei. Som jeg sa i går – jeg skal ta avgjørelsen om noen dager, sier By Rise til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) i ettermiddag.

image: Derfor vil Hareide ha By Rise

Godt samarbeide

Hareide regner imidlertid med snarlig og positiv løsning, og ser dermed fram til å få med seg sin tidligere assistent og etterfølger i Rosenborg i landslagsapparatet.

- Jeg var veldig godt fornøyd med samarbeidet vårt i Rosenborg, sier landslagssjefen.

- Hva vil Ola By Rise tilføre landslaget?

- Ola har masse erfaring både som trener og spiller, også internasjonalt, sier Hareide.

By Rise starter med all sannsynlighet som assistenttrener så snart Stig Inge Bjørnebye overtar ledelsen av Start fra august. I første omgang er det snakk om et engasjement ut året, melder NRK.

Norges fotballforbund opplyser til Dagbladet.no klokka 14 i ettermiddag at de foreløpig ikke har ansatt en ny assistenttrener på landslaget.

GODT SAMARBEIDE I RBK: Åge Hareide trivdes godt med Ola By Rise som assistent i Rosenborg. Nå håper han å få med seg By Rise som assistent også på landslaget.