Derfor vil ikke Rekdal hente nevøen

Thomas Rekdal (21) har vært kaptein for norske U-landslag i mesterskap og er åpen for en retur til Norge etter tre år i tysk fotball. Men onkel Kjetil Rekdal har ingen planer om å hente nevøen til Rosenborg.

VIL IKKE HENTE NEVØEN: Kjetil Rekdal forklarer hvorfor han ikke tror det er en god idé å hente sin lovende nevø til RBK. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
VIL IKKE HENTE NEVØEN: Kjetil Rekdal forklarer hvorfor han ikke tror det er en god idé å hente sin lovende nevø til RBK. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg-trener Kjetil Rekdal har ingen planer om å hente sin lovende nevø Thomas Rekdal (21) hjem fra Stuttgart og tysk fotball.

Det forteller Rosenborg-treneren til Dagbladet. Begrunnelsen handler blant annet om erfaringene han gjorde seg da han hadde sønnen Niklas Rekdal i stallen i HamKam i fjor.

Thomas Grevsnes Rekdal, som har vært kaptein og storspilt for diverse aldersbestemte landslag, deriblant U17-landslaget som kom til en historisk kvartfinale i EM i 2018, er åpen for en retur til norsk fotball etter en tid med redusert spilletid i Tyskland.

Sønnen til Sindre Rekdal blir imidlertid ikke å se under vingene til onkel Kjetil Rekdal på Lerkendal.

- Det er nok riktig at han går til noen andre klubber enn oss. Jeg hadde Niklas i HamKam i fjor. Å ha familiære bånd i Eliteserien kan bli utfordrende, selv om man håndterer det profesjonelt. Trøkket utenfor blir for stort, forklarer Kjetil Rekdal til Dagbladet.

IKKE RBK-AKTUELL: Thomas Rekdal blir ikke å se under ledelse av onkel Kjetil Rekdal i Rosenborg. Foto: Matt Bunn/BPI/REX
IKKE RBK-AKTUELL: Thomas Rekdal blir ikke å se under ledelse av onkel Kjetil Rekdal i Rosenborg. Foto: Matt Bunn/BPI/REX Vis mer

- Hvordan da?

- Det ville blitt en utfordring også med Niklas om jeg fortsatt var i HamKam i Eliteserien denne sesongen. Hadde jeg fortsatt vært trener i HamKam nå, ville nok Niklas fremdeles vært der også, fordi han kan fylle mange roller, sier Kjetil Rekdal om sønnen som forlot HamKam til fordel for Brattvåg før denne sesongen.

- Niklas ville neppe vært i elleveren til HamKam denne sesongen, men han kunne forsvart en plass i tropppen. Niklas er anvendelig og kan bekle flere roller. Han spilte gode kamper i OBOS i fjor, men var aldri tiltenkt en plass i en førsteellever.

- Skeptisk til å signere sønnen min

Det var imidlertid ikke Kjetil Rekdals forslag å hente sønnen Niklas til HamKam fra Brattvåg i fjor, understreker han.

- Jeg var skeptisk til å signere ham fordi han er sønnen min, men Geir (Frigård) og Espen (Olsen) ville ha ham. Vi hentet en del spillere fra nivået under og gjorde dem bedre gjennom treningshverdagen i HamKam, forteller 53-åringen.

HENTET SØNNEN: Kjetil Rekdal fikk Niklas Rekdal i stallen i HamKam i fjor. Foto: NTB / Morten Holm
HENTET SØNNEN: Kjetil Rekdal fikk Niklas Rekdal i stallen i HamKam i fjor. Foto: NTB / Morten Holm Vis mer

- Hvordan var prosessen da dere hentet Niklas til HamKam?

- Niklas ble skadet. Han fikk indre blødninger etter en smell. Han spurte seinere om å få trene med oss. Det fikk han. Niklas gjorde det bra på treningene. «Du må signere ham», sa Geir og Espen. Jeg svarte: «Nei, jeg kan ikke signere sønnen min», forteller Kjetil Rekdal.

- Ingen spillere reagerte

- Hva skjedde så?

- Vi hadde tynn stall og manko på dekning. «Jeg sa at dette må bli deres avgjørelse». Geir og Espen valgte da å signere ham. Jeg spilte med åpne kort. Da ble det ingen diskusjon rundt dette. Jeg opplevde aldri at noen spillere reagerte på det.

Rekdal utdyper:

- Niklas var en spiller på lik linje med andre alle på feltet. Hjemme var han sønnen min, men da snakket vi ikke om HamKam, forteller Rosenborg-treneren.

  • Rekdal og Rosenborg møter Kristiansund hjemme lørdag 25. juni kl. 18.00.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer