Derfor vil ikke Rekdal hente nevøen

Thomas Rekdal (21) har vært kaptein for norske U-landslag i mesterskap og er åpen for en retur til Norge etter tre år i tysk fotball. Men onkel Kjetil Rekdal har ingen planer om å hente nevøen til Rosenborg.

VIL IKKE HENTE NEVØEN: Kjetil Rekdal forklarer hvorfor han ikke tror det er en god idé å hente sin lovende nevø til RBK. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
VIL IKKE HENTE NEVØEN: Kjetil Rekdal forklarer hvorfor han ikke tror det er en god idé å hente sin lovende nevø til RBK. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg-trener Kjetil Rekdal har ingen planer om å hente sin lovende nevø Thomas Rekdal (21) hjem fra Stuttgart og tysk fotball.

Det forteller Rosenborg-treneren til Dagbladet. Begrunnelsen handler blant annet om erfaringene han gjorde seg da han hadde sønnen Niklas Rekdal i stallen i HamKam i fjor.

Thomas Grevsnes Rekdal, som har vært kaptein og storspilt for diverse aldersbestemte landslag, deriblant U17-landslaget som kom til en historisk kvartfinale i EM i 2018, er åpen for en retur til norsk fotball etter en tid med redusert spilletid i Tyskland.

Sønnen til Sindre Rekdal blir imidlertid ikke å se under vingene til onkel Kjetil Rekdal på Lerkendal.

- Det er nok riktig at han går til noen andre klubber enn oss. Jeg hadde Niklas i HamKam i fjor. Å ha familiære bånd i Eliteserien kan bli utfordrende, selv om man håndterer det profesjonelt. Trøkket utenfor blir for stort, forklarer Kjetil Rekdal til Dagbladet.

- Hvordan da?

- Det ville blitt en utfordring også med Niklas om jeg fortsatt var i HamKam i Eliteserien denne sesongen. Hadde jeg fortsatt vært trener i HamKam nå, ville nok Niklas fremdeles vært der også, fordi han kan fylle mange roller, sier Kjetil Rekdal om sønnen som forlot HamKam til fordel for Brattvåg før denne sesongen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.