Derfor vil ikke United-juvelen ha farens etternavn på ryggen

Historien om Memphis Depay.

UNITED-SPILLER: Memphis Depay (21) signerte i mai for Manchester United. Bakpå drakta benytter han imidlertid fornavnet sitt - og det er det en spesiell grunn til.
 Foto: Reuters / Andrew Yates
UNITED-SPILLER: Memphis Depay (21) signerte i mai for Manchester United. Bakpå drakta benytter han imidlertid fornavnet sitt - og det er det en spesiell grunn til. Foto: Reuters / Andrew Yates Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Manchester United sikret seg det nederlanske stortalentet Memphis Depay (21) før overgangsvinduet i det hele tatt rakk å åpne.

I sine treningskamper for de røde djevlene har han også gjort det bra. I sesongoppkjøringskampen natt til i går noterte han seg sin første scoring for sin nye klubb.

Men det er mer enn fotball ved den unge vingen. Han har nemlig hatt en tøff oppvekst.

Fraværende far Depay er halvt ghanesisk og halvt nederlandsk. Han var bare fire år gammel da faren forlot ham og moren. Det er også derfor Depay holder seg til «Memphis» bak på drakta - ikke farens etternavn, «Depay».

Ifølge The Guardian møtte mora senere en ny mann, men han skal ha behandlet henne og sønnen særdeles dårlig.

Da fant unge Depay trøst i fotballen. Det ble tidlig lagt merke til at han var talentfull, og som 12-åring ble han plukket opp av PSV - som han forlot til fordel for United nå i mai.

Ifølge fotballmagasinet FourFourTwo var det tydelig at oppveksten hadde preget Depay - han hadde nemlig problemer med å tilpasse seg både til den nye hverdagen og autoritetene. Derfor skal han først ha blitt oppfattet som en komplisert ung gutt. PSV ordnet dermed en veileder, som skal ha beskrevet Depay som «veldig sint» ved første møte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer