Derfor vil ikke United-juvelen ha farens etternavn på ryggen

Historien om Memphis Depay.

UNITED-SPILLER: Memphis Depay (21) signerte i mai for Manchester United. Bakpå drakta benytter han imidlertid fornavnet sitt - og det er det en spesiell grunn til.
 Foto: Reuters / Andrew Yates
UNITED-SPILLER: Memphis Depay (21) signerte i mai for Manchester United. Bakpå drakta benytter han imidlertid fornavnet sitt - og det er det en spesiell grunn til. Foto: Reuters / Andrew Yates Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Manchester United sikret seg det nederlanske stortalentet Memphis Depay (21) før overgangsvinduet i det hele tatt rakk å åpne.

I sine treningskamper for de røde djevlene har han også gjort det bra. I sesongoppkjøringskampen natt til i går noterte han seg sin første scoring for sin nye klubb.

Men det er mer enn fotball ved den unge vingen. Han har nemlig hatt en tøff oppvekst.

Fraværende far Depay er halvt ghanesisk og halvt nederlandsk. Han var bare fire år gammel da faren forlot ham og moren. Det er også derfor Depay holder seg til «Memphis» bak på drakta - ikke farens etternavn, «Depay».

Ifølge The Guardian møtte mora senere en ny mann, men han skal ha behandlet henne og sønnen særdeles dårlig.

Da fant unge Depay trøst i fotballen. Det ble tidlig lagt merke til at han var talentfull, og som 12-åring ble han plukket opp av PSV - som han forlot til fordel for United nå i mai.

PSV-SPILLER: Memphis Depay scoret i fjor 22 mål på 30 kamper for PSV. Foto: EPA/JASPER RUHE
PSV-SPILLER: Memphis Depay scoret i fjor 22 mål på 30 kamper for PSV. Foto: EPA/JASPER RUHE Vis mer

Ifølge fotballmagasinet FourFourTwo var det tydelig at oppveksten hadde preget Depay - han hadde nemlig problemer med å tilpasse seg både til den nye hverdagen og autoritetene. Derfor skal han først ha blitt oppfattet som en komplisert ung gutt. PSV ordnet dermed en veileder, som skal ha beskrevet Depay som «veldig sint» ved første møte.

- Jeg husker, et par uker etter at han flyttet inn hos oss. Vi satt i hagen, og plutselig hørte jeg Memphis gråte på soverommet sitt. Jeg gikk rett inn og satte meg ned sammen med ham. Han gråt fælt, men forsiktig begynte han å fortelle sin historie. Det traff meg rett i hjertet. Sammen med kona mi fikk vi vist ham at det kan være fantastisk å være en del av en familie, sier fosterfaren Olaf Heijblom ifølge The Guardian.

Sterkt forhold til bestefar Men det var mer enn farens mangel på tilstedeværelse som preget Depay i ungdomsårene. Han hadde nemlig et sterkt forhold til sin bestefar, Kees. Det var han som oppmuntret unggutten til å begynne å spille fotball.

Da Depay var bare 16 år gammel, gikk Kees bort. Det gikk hardt innover fotballtalentet.

Depay er heftig tatovert til tross for sin relativt unge alder, og har funnet plass til en hyllest til bestefaren. Da han scoret sitt første mål med flagget på brystet under VM i fjor sommer, kysset han tatoveringen og pekte mot himmelen.

- Den mannen ga meg stor styrke og tok godt vare på meg. Akkurat da tenkte jeg at jeg måtte gå for det. Jeg vet hvor jeg vil, og det er til topps, sier Depay ifølge FourFourTwo.

I et intervju med BBC er også Depay raskt innom den tøffe oppveksten:

Memphis Depay

Født: 13. februar 1994 i Moordrecht, Nederland
Klubb: Manchester United
Landslag: 17 kamper, 3 mål

Årets toppscorer i nederlandsk Erddivisie 2014/2015 med 22 mål

- De tingene er en del av livet mitt, ikke fotballen. Det er to forskjellige ting. Jeg har et liv ved siden av. Jeg har vært gjennom en del, og det gjør meg sterk. Jeg er den jeg er. Det må man bare respektere, sier Depay.

Nå er altså Depay i gang for Manchester United og seriestart om drøye to uker. Depay har tro på seriegull.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer