Derfor vil John vekk fra Tyrkia

Managerskifte, ønske om spill i Champions League, samt den lange avstanden til sønnen, er de viktigste grunnene til at John Carew vil vekk fra Tyrkia.

Franske Lyon er foreløpig siste klubb som jakter på nordmannen. Klubben bekrefter at den er interessert i å hente Carew fra Besiktas.

Carews agent og rådgiver, Per A. Flod, sier til Dagbladet at han har vært i samtaler med den franske Champions League-deltakeren.

-  Jeg snakker jo med mange klubber, uten at det betyr at det er om en overgang. Men med Lyon har det vært mer konkret enn med andre, sier Flod.

Han har også snakket med Besiktas om et eventuelt salg, uten at det da dreide seg om Lyon.

-  Jeg er utenlands akkurat nå, og en av grunnene til det er at jeg trengte å snakke med Besiktas, sier Flod.

Lang vei

Det er særlig tre grunner til at Carew ønsker seg bort fra Besiktas.

Manageren som hentet han, Vicente del Bosque, er borte. Han var mannen som overtalte Carew til å komme til klubben, og nordmannen likte det spanske trenerteamet godt.

 SNUR RYGGEN TIL:  Besiktas-spissen John Carew ønsker seg bort fra Tyrkia. Frankrike er i øyeblikket heteste tips. Foto: Aleksander Nordahl
SNUR RYGGEN TIL: Besiktas-spissen John Carew ønsker seg bort fra Tyrkia. Frankrike er i øyeblikket heteste tips. Foto: Aleksander Nordahl Vis mer

Carew er blitt far, og har begynt å merke at Tyrkia er veldig langt unna Norge både i forhold til sønnen og resten av familien.

Besiktas klarte ikke å kvalifisere seg til en plass i Champions League. Carew ønsker å spille mot de aller beste.

-  Jeg har tidligere sagt at vi primært ser etter en klubb i England eller Spania, men Lyon er tross alt rangert som et av de sju, åtte beste lagene i Europa, og da må vi ta en slik interesse seriøst, sier Flod.

Kjenner manageren

-  Det får være grenser for hvor høye på pæra vi kan være. Vi kan ikke gi inntrykk av at vi sitter og venter helt til Manchester United eller Arsenal kommer med et tilbud.