Derfor vil Mourinho kaste rivalen ut av Champions League

- Det er ikke rettferdig.

 URETTFERDIG:  Jose Mourinho er ikke fornøyd med hvordan UEFA straffer klubbene som bryter FFP. Foto: AP / NTB Scanpix
URETTFERDIG: Jose Mourinho er ikke fornøyd med hvordan UEFA straffer klubbene som bryter FFP. Foto: AP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Manchester City, Zenit og Paris Saint Germain ble straffet  for brudd på Uefas økonomisk fair play-regler (FFP) tidligere i år.

I tillegg til klekkelige bøter fikk klubbene redusert spillerstallen fra 25 til 21 mann i Champions League.

Ikke nok, mener Chelsea-manger Jose Mourinho.

Kunne ha vunnet PL Den portugisiske manageren forteller en portugisisk avis, gjengitt i The Sun (krever innlogging), at Chelsea kunne ha vunnet Premier League i fjor hvis de ikke måtte holde seg innenfor FFP-reglementet.

- Jeg startet gjenoppbyggingen i fjor, men vi manglet en eller to viktige brikker.  Hvorfor vi ikke fylte  de siste hullene i fjor? Vi kunne ikke gjøre den tabben på grunn av FFP, sier Mourinho.

Kast dem ut Derfor synes Chelsea-manageren det er blodig urettferdig at enkelte klubber ikke følger reglene.

Nå går han i bresjen for strengere straffer for klubbene som bryter FFP-reglene.

- Bøtene er ikke rettferdig. Hvis man for eksempel klubbene hadde starter neste sesong med seks poeng mindre eller blitt nektet å spille i Champions League, hadde det blitt verre for dem å bryte reglene.  Det hadde vært rettferdig, sier Mourinho ifølge The Sun.

Costa tilbake Søndag møtes de to store favorittene Chelsea og Manchester City til kamp i Premier League.

Chelseas storscorer Diego Costa sto over midtukekampen mot Schalke (1-1) , men Mourinho bekrefter at mannen med sju mål på fire kamper spiller i helga:

- Han er ikke i sin beste form, men vil starte kampen. Han spiller denne kampen, han kommer ikke til å spille mot Bolton (ligacupen) og han spiller mot Aston Villa. Så ser vi hvordan han utvikler seg, sier Mourinho.