VIL BLI STØRST AV ALLE: En rørt Jose Mourinho på Santigo Bernabeu. Neste sesong er han etter all sansynlighet sjef i Madrid på permanent basis. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON
VIL BLI STØRST AV ALLE: En rørt Jose Mourinho på Santigo Bernabeu. Neste sesong er han etter all sansynlighet sjef i Madrid på permanent basis. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMONVis mer

Derfor vil Mourinho ta over Real Madrid

Vil bli større enn Ancelotti og Capello.

||| (Dagbladet): José Mourinho skal i dag sitte i forhandlinger med Real Madrid om å overta trenerjobben på Santiago Bernabeu.

Selv om lønningsposen og arbeidsbetingelsene sannsynligvis blir av den lukrative sorten i den spanske hovedstaden, kan ingen beskylde portugiseren for å hvile på laurbærene.

I følge ham selv er det nemlig lysten til å vinne — og til å bli størst av alle — som gjør at verdens mest utsatte trenerjobb frister «the special one».

- Jeg vil bli den første til å vinne «grand slam» med gull i bade den engelske, italienske og spanske ligaen. Capello, Ancelotti, van Nistelrooy og Beckham er noen av de som har vunnet to, men ikke har klart tre, sier Mourinho i et intervju med Marca i dag, gjengitt i The Guardian.

Etter triumfen mot Bayern München lørdag sa Mourinho at han ønsket å bli den første treneren til å vinne Champions League med tre forskjellige klubber.

- Selvfølgelig kan jeg vinne
Marca, en avis kjent for sine tette koblinger til Real Madrid, har i dag et intervju med Mourinho, et intervju de beskriver som «hans første som Real Madrid-trener».

På spørsmål om han vil være i stand til å gjøre Real til et mesterlag er portugiseren krystallklar.

- Ja, selvfølgelig. I Chelsea følte jeg vi var i stand til å vinne Champions League, men vi vant ligaen og FA-cupen. I Inter følte jeg vi var i stand til å vinne ligaen og cupen, men vi vant Champions League i tillegg. Det er umulig å si akkurat hva som vil skje, sier treneren videre.

Mourinho skryter også av Real Madrids fasiliteter og det ambisiøse prosjektet klubbpresident Florentino Perez satte i gang da han returnerte til klubben i fjor.

Vil ikke snakke om spillerkjøp
Britisk presse er i dag fylt med spekulasjoner over hvilke spillere Mourinho kommer til å hente med seg til Real Madrid.

De ivrigste avisene hevder at et kobbel av Chelsea- og Liverpool-spillere er aktuelle.

Selv vil 47-åringen ikke snakke om eventuelle spillerkjøp.

- Jeg liker alle gode fotballspillere, men dette er ikke tidspunktet for å snakke om nye spillere, sier Mourinho.

Inter-president Massimo Moratti har i dag avvist at Inter-helten Diego Milito kan følge Mourinho til Real Madrid, skriver SkySports.

FARGEKLATT: José Mourinho gestikulerer under lørdagens Champions League-finale. Foto: AFP PHOTO / PEDRO ARMESTRE
FARGEKLATT: José Mourinho gestikulerer under lørdagens Champions League-finale. Foto: AFP PHOTO / PEDRO ARMESTRE Vis mer