Derfor vil tabbene styrke Brede

- Har godt av en tankevekker, sier Solbakken.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): FC København-trener Ståle Solbakken var lykkelig da overgangsvinduet stengte natt til 1. september, og Brede Hangeland fortsatt var i klubben.

For Hangeland har ikke bare overbevist for landslaget det siste året - han har også blant de aller beste spillerne i den danske SAS-ligaen også.

Sånt gir naturligvis enormt med selvtillit.

Og derfor er Solbakken overbevist om at gårsdagens to blundere mot Hellas ikke vil affisere Hangeland overhodet i tiden framover.

- Dette lever han godt med. Med de prestasjonene han har bak seg, får ikke dette konsekvenser for selvtilliten. Det er 100 prosent sikkert. Det har gått sånn til himmels for ham, at en sånn tankevekker bare vil gjøre ham enda bedre, sier Solbakken til Dagbladet.no.

Ingen grunn til å unnskylde

Om selvtilliten har tatt skade, skjulte Hangeland det i så fall ekstremt godt etter kampen.

- Denne gangen var det min tur til å bli litt syndebukk. Det får jeg tåle. Du må tåle ros, og du må tåle motgang også, sa Hangeland til Dagbladet.no.

IKKE REDD FOR BREDE: Ståle Solbakken tror ikke Brede Hangelands to markeringsglipper vil prege FCK-stopperen i det hele tatt. Foto: SCANPIX
IKKE REDD FOR BREDE: Ståle Solbakken tror ikke Brede Hangelands to markeringsglipper vil prege FCK-stopperen i det hele tatt. Foto: SCANPIX Vis mer

FCK-treneren synes Hangeland gjorde langt mer enn det som er påkrevet da han ba lagkameratene om unnskyldning i pausen.

Ved det første baklengsmålet synes han flere må dele på skylden.

- Det første målet til Hellas er sånn som kan skje. Jan Gunnar Solli gjør også en for dårlig jobb når han ikke får headet bort ballen, og jeg vet ikke om Norge også har en sonespiller som ikke gjør jobben. Men Brede konsentrerer litt mye på ball, og det tidelet er nok.

- Aldri gjort det i FCK

Han synes Hangeland har større grunn til å være skuffet over baklengs nummer to.

- Der blir Brede knust i en duell. Han bruker ikke styrken og den rå kraften han har. Men det er sjelden at to sånne småfeil blir straffet så hardt, påpeker FCK-treneren overfor Dagbladet.no.

- Brede sier det er fryktelig lenge siden han var involvert i to baklengs. Husker du siste gang?

- Han har aldri gjort det for meg, i hvert fall, flirer Solbakken.

Derfor vil tabbene styrke Brede
<B>BREDE BRILJERER FOR FCK:</B> Ståle Solbakken har aldri opplevd at Brede Hangeland har vært involvert i to baklengsmål på klubblaget.