Derfor vil Team Kristoff vrake Tour de France i 2016

- Svært sannsynlig at han ikke kjører touren.

VIDEREUTVIKLING: For at Alexander Kristoff ikke skal stagnere som sykkelrytter er hans trener Stein Ørn klar på at han må gjøre endringer i 2016. Da kjører nordmannen etter alt å dømme ikke Tour de France. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
VIDEREUTVIKLING: For at Alexander Kristoff ikke skal stagnere som sykkelrytter er hans trener Stein Ørn klar på at han må gjøre endringer i 2016. Da kjører nordmannen etter alt å dømme ikke Tour de France. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Fredag fortalte Alexander Kristoff til TV 2 at han kommer til å sykle Tour de France også neste år, til tross for spekulasjoner om det motsatte.

Trener og stefar Stein Ørn forteller at det bryter med langtidsplanen han og Kristoff la da 27-åringen ble proff i BMC i 2010.

Da var planen at rogalendingen skulle sykle fire sesonger med én Grand Tour i hver av dem, henholdsvis to Giro d'Italia og to Tour de France.

Les også: Slik er Kristoffs 2015-plan

Om touren neste år: - En utfordringDeretter var det to treukersritt i løpet av en sesong som gjaldt.

Det blir det ikke noe av i 2015.

- Alexander må øke og endre den fysiske belastningen for at ikke utviklingen hans skal stagnere. Derfor er det en utfordring at han neste år kjører samme opplegg som i år med touren, og jeg er egentlig ikke glad for det.

- Hva gjør da at det likevel er et opplegg du er fornøyd med?

- Vi fant en løsning på at han får kjøre både Tour de France og VM i toppform. I tillegg er det viktig både for laget og det norske folket at Alexander kjører touren med den tilhørende oppmerksomheten, forklarer Ørn til procycling.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer