Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Derfor vil Team Kristoff vrake Tour de France i 2016

- Svært sannsynlig at han ikke kjører touren.

VIDEREUTVIKLING: For at Alexander Kristoff ikke skal stagnere som sykkelrytter er hans trener Stein Ørn klar på at han må gjøre endringer i 2016. Da kjører nordmannen etter alt å dømme ikke Tour de France. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
VIDEREUTVIKLING: For at Alexander Kristoff ikke skal stagnere som sykkelrytter er hans trener Stein Ørn klar på at han må gjøre endringer i 2016. Da kjører nordmannen etter alt å dømme ikke Tour de France. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

(procycling.no): Fredag fortalte Alexander Kristoff til TV 2 at han kommer til å sykle Tour de France også neste år, til tross for spekulasjoner om det motsatte.

Trener og stefar Stein Ørn forteller at det bryter med langtidsplanen han og Kristoff la da 27-åringen ble proff i BMC i 2010.

Da var planen at rogalendingen skulle sykle fire sesonger med én Grand Tour i hver av dem, henholdsvis to Giro d'Italia og to Tour de France.

Les også: Slik er Kristoffs 2015-plan

Om touren neste år: - En utfordring
Deretter var det to treukersritt i løpet av en sesong som gjaldt.

Det blir det ikke noe av i 2015.

- Alexander må øke og endre den fysiske belastningen for at ikke utviklingen hans skal stagnere. Derfor er det en utfordring at han neste år kjører samme opplegg som i år med touren, og jeg er egentlig ikke glad for det.

- Hva gjør da at det likevel er et opplegg du er fornøyd med?

- Vi fant en løsning på at han får kjøre både Tour de France og VM i toppform. I tillegg er det viktig både for laget og det norske folket at Alexander kjører touren med den tilhørende oppmerksomheten, forklarer Ørn til procycling.no.

Løsningen ligner det Kristoff gjorde i år med blant annet verdenstourritt i Canada som oppkjøring da VM går i samme tidssone som de canadiske rittene.

Les også: Tour de France-nei gir Kristoff VM-problemer

Må gjøre endringer
Men med tanke på 2016-sesongen er treneren klar på at Kristoff må endre sesongopplegget.

- Vi må endre rittprogrammet i 2016 fordi det viktigste er at Alexander fortsetter å utvikle seg. Da skal han kjøre to treukersritt. Det er svært sannsynlig at det blir giroen og vueltaen, som er den kombinasjonen jeg ønsker, sier Ørn.

Ønsket er basert på at Kristoff da vil få en lengre periode mellom de to treukersrittene enn om han kjører en kombinasjon som inkluderer touren.

- Med giroen blir vårsesongen tøffere enn normalt, men han får en solid periode mellom giroen og vueltaen hvor han får jobbet med sin fysiske grunnkapasitet. Det gir ham et bedre grunnlag for videreutvikling også på høsten.

Følg procycling.no på Facebook for å få det siste fra sykkelverdenen.

Ørken-VMs innvirkning
Med i kalkylen er også VM i 2016. Det går i ørkenlandet Qatar, sannsynligvis i oktober da det i september er så varmt at det nesten er uegnet for sykkelritt på rundt 250 kilometer.

Oktober er heller ingen dans på roser i Qatar, i år ble det målt en temperatur godt over 30 varmegrader samtlige oktoberdager i hovedstaden Doha

Det gjør at treneren er klar på at vueltaen er den perfekte oppkjøringen for Kristoff fordi han må akklimatisere seg til varmen som venter i Qatar.

- Det er mange hensyn å ta med sesongplanene. Naturligvis er det vanskelig å se bort fra lagets interesse og den norske interessen for rittet, men vi kommer til et punkt der vi må prioritere egen utvikling. Jeg kan garantere at han stagnerer om han hvert år kun kjører touren av treukersrittene. Da utvikler han seg ikke til en bedre rytter, utdyper Ørn.

Les også: Kristoff: - Ser for meg å bli her

Kristoff selv har ikke ofret 2016 mange tanker. For 27-åringen er det neste års sesong med Katjusja som gjelder hvor Milano-Sanremo, brosteinsmonumentene, Tour de France og VM er hans største mål.

- 2016 er langt fram i tid. Jeg har ikke noen tanker om det ennå, skriver han til procycling.no i en sms om giro/vuelta-dobbelen.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

LANGSIKTIG PLAN: Stein Ørn (i bildet) og Alexander Kristoff planla i 2010 hvordan sistnevnte skal fortsette utviklingen i 2016. Foto: Heiko Junge / Scanpix
LANGSIKTIG PLAN: Stein Ørn (i bildet) og Alexander Kristoff planla i 2010 hvordan sistnevnte skal fortsette utviklingen i 2016. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling