Derfor vil «The Body» ha action «down under»

Elle Macpherson (47) forklarer Dagbladet hvorfor hun mener hennes Australia bør få VM i 2022.

OPTIMIST: Elle Macpherson tror Australia har en god sjanse til å få VM i 2022. Dagbladet møtte henne da hun kom tilbake til hotellet etter å ha deltatt i presentasjonen av Australias VM-kandidatur. Foto: Torgeir P. Krokfjord/Dagbladet
OPTIMIST: Elle Macpherson tror Australia har en god sjanse til å få VM i 2022. Dagbladet møtte henne da hun kom tilbake til hotellet etter å ha deltatt i presentasjonen av Australias VM-kandidatur. Foto: Torgeir P. Krokfjord/DagbladetVis mer

ZÜRICH (Dagbladet): Macpherson er i Zürich for å promotere Australias søknad om VM i 2022.

Landet var førstemann ut med å tale til styrekomiteen i FIFA i ettermiddag. Dagbladet møtte supermodellen på hotellet etter at Australia hadde lagt fram sine argumenter.

- Jeg mener vi har den beste søknaden, sier Elle Macpherson (47) til Dagbladet.

Outsider - Hvorfor det?

- Det er en vanvittig entusiasme der hjemme, vi ønsker virkelig dette. Fotball blir stadig mer populært, og selv om vi er et stort land vil vi ha anleggene og transportsystemet som kan bære mesterskapet, utdyper hun.

I motsetning til konkurrenten USA, som ikke regner med å trenge å bygge en eneste ny arena om de får VM, har Australia budsjettert med nesten 15 milliarder kroner i anleggsutgifter.

Macpherson, som sammen med X-men-stjerna Hugh Jackman sto for det glamorøse innslaget i Australias VM-delegasjon, var svært fornøyd med hvordan landets presentasjon hadde gått.

- Det gikk veldig bra. Vi klarte å få spredt entusiasmen ut til de som hørte på, mener Macpherson.

Sjarm Australia er også en outsider til mesterskapet. FIFA-kilder sier til Dagbladet at entusiasmen «The Body» snakker om er blitt lagt merke til - og at suksessen til Sydney-OL i 2000 teller svært positivt.

- Det virker på papiret vanskelig for Australia; tidsforskjellen er stor både til USA og Europa, der mange av tilhengerne bor, men de viste i 2000 at de vil og kan. Dette har styrekomiteen merket seg, sier en høytstående FIFA-kilde til Dagbladet.

Et annet godt kort for Australia: Kontinentet har aldri tidligere arrangert et fotball-VM. Kanskje er det deres tur denne gangen?

Australia satset da også på sjarm da de la fram sin søknad:

SKRUDDE PÅ SJARMEN: Bill Clinton fronter USAs VM-søknad. Her ankommer han FIFA-hovedkvarteret i Zürich. Foto: EPA/Steffen Schmidt/Scanpix
SKRUDDE PÅ SJARMEN: Bill Clinton fronter USAs VM-søknad. Her ankommer han FIFA-hovedkvarteret i Zürich. Foto: EPA/Steffen Schmidt/Scanpix Vis mer

Macpherson & Co. viste blant annet fram en tegnefilm der en kenguru stakk av med VM-pokalen, bare for å bli stoppet av av Crocodile Dundee.

Det er ellers USA som er den store favoritten til å få VM i 2022.

USA favoritt Bill Clinton og Morgan Freeman frontet USAs VM-søknad og talte i dag for FIFAs styrekomite.

Presentasjonen framsto som trygg, erfaren og sikker - med unntak av at Freeman glemte ei side i skrytemappa.

Der motkandidaten Qatar stiller med ekstrem varme og enda mer ekstreme arenaer, seiler USA opp som en klar favoritt i 2022.

USA spilte også sympatikortet så det holdt: Clinton trakk inn jordskjelvkatastrofen i Haiti, i tillegg til lidenskapen og interessen for fotball («soccer», som Clinton presiserte) i USA - eksemplifisert med den lidenskapelige feiringa til Landon Donovan av hans mål mot Algerie under Sør-Afrika-VM.

Avgjørelsen faller klokka 16 i morgen.