Derfor ville ikke Klanen se Messi på Ullevaal

- Greit å overlate plassene til bønder.

HERJET PÅ ULLEVAAL:  Lionel Messi. Foto: Kristian Ridder-Nielsen
HERJET PÅ ULLEVAAL: Lionel Messi. Foto: Kristian Ridder-NielsenVis mer

Følg Vålerenga - Sarpsborg 08 i vårt livestudio fra kl. 19!

(Dagbladet): Vålerenga ble rundspilt etter alle kunstens regler da Barcelona gjestet Ullevaal lørdag kveld. 7-0 viser at norsk klubbfotball fortsatt er milevis unna Europa-toppen.

Gledelig for Vålerenga var tilskuertallet på 20.012. Men du skulle ikke være spesielt oppvakt for å registrere at Klanen ikke markerte seg spesielt under kampen. Tvert imot virket den mektige supportergruppa totalt fraværende.

Er Lionel Messi (26) ikke stor nok for Oslo-klubbens fans?

Sjokkerende stille
Et Ullevaal pakket inn i solskinn var til tider sjokkerende stille. Dette til tross for at høyt gasjerte og kjente spillere løp rundt på matta.

- Disse treningskampene er uviktige for Klanen direkte, sier talsmann Christian Kjellsen til Dagbladet.

- De representerer viktige inntekter for klubben. De er også viktige for klubbens samarbeidspartnere og det generelle omdømmet. Klanen holder seg gladelig vekk fra våre plasser på disse kampene, slik at de kan selges til bønder fra det ganske land, påpeker Kjellsen og legger til:

- Vi liker tanken på at vår neste innkjøpte spiller er indirekte sponset av Barcelona- og Liverpool-supportere fra hele Norge.

Lavt volum
Vålerenga møter Liverpool 7. august. Trolig heller ikke da vil Klanen markere seg spesielt.

Nå skal det riktignok sies at det var en smule hysteri rundt Messi før, under og etter kampen lørdag. Men i 2. omgang - etter at Messi var tatt av banen - stilnet volumet fra tribunene.

Showkampen ble vist i rundt 30 land. Et Klanen i knallform ville unektelig blitt bedre TV.

Trolig ville det også markedsført Vålerenga på en positiv måte. 0-7 i sekken - og relativt stille tribuner - får det neppe til å gå gjetord om Oslo-klubben ute i fotball-Europa.

Dyrt
Samtidig er det ingen hemmelighet at billettprisene på mellom 500 og 1000 kroner kunne skremme vannet av hvem som helst. Kanskje bare ikke investor og milliardær Tor Olav Trøym, som figurerte i kulissene med sin Celina Midelfart ...

Kjellsen sier:

- Med de prisene klubben må ha for å tjene penger på disse kampene, blir det vanskelig å mobilisere folk som i utgangspunktet bruker flerfoldige tusen i året på de kampene som betyr noe.

Klokka 19 i kveld spiller Vålerenga mot Sarpsborg 08. Da er Lionel Messi erstattet med navn som Magnus Sylling Olsen, Jeremy Berthod og Mohamed Elyounoussi.

Men Klanen er på plass igjen.

LIV OG RØRE:  Klanen - slik vi kjenner dem. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
LIV OG RØRE: Klanen - slik vi kjenner dem. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer