Derfor ville ikke Liverpool ha Ronaldo

Houllier fryktet problemer i garderoben.

TAKK, MEN NEI TAKK: Liverpool og Gerard Houllier var i ferd med å sikre seg Cristiano Ronaldo, men nektet å møte portugiserens lønnskrav. Det er mulig de angret litt i etterkant. Her feirer Ronaldo en scoring mot nettopp Liverpool. Foto:  Foto: AP Photo/Jon Super
TAKK, MEN NEI TAKK: Liverpool og Gerard Houllier var i ferd med å sikre seg Cristiano Ronaldo, men nektet å møte portugiserens lønnskrav. Det er mulig de angret litt i etterkant. Her feirer Ronaldo en scoring mot nettopp Liverpool. Foto: Foto: AP Photo/Jon SuperVis mer

(Dagbladet): Det var få spillere Liverpool-fansen foraktet mer enn Cristiano Ronaldo mens han fortsatt spilte i Manchester United.

Men det kunne sett veldig annerledes ut.

Gerard Houllier gjorde nemlig et seriøst framstøt for å sikre seg portugiseren mens han fortsatt var manager for Liverpool, før sir Alex Ferguson og United snappet ham opp for 135 millioner kroner i 2003.

Men overgangen strandet da franskmannen nølte med å innfri Ronaldos lønnskrav.

- Jeg så ham i U21-turneringen i Toulon, og vi forsøkte å hente ham. Men vi hadde en lønnsstruktur, og vi ville ikke gi ham den lønna han ønsket seg, sier Houllier til Daily Mail.

I etterpåklokskapens lys er det ikke vanskelig å si at det var en feilvurdering, selv om man ikke har garantier for at Ronaldo ville blitt den samme spilleren på Anfield som han ble på Old Trafford.

Manchester United kom på banen for alvor etter at Ronaldo herjet med dem i en treningkamp for Sporting Lisboa, en kamp portugiserne vant 3-1.

Etter kampen skal United-gutta ha svirret rundt Ferguson med oppfordringer om å hente den purunge driblefanten til Old Trafford.

Om det var det som gjorde utslaget er uvisst, men Ronaldo flyttet til Manchester sommeren 2003, og trollbandt fansen med en magisk halvtime i debuten mot Bolton.

TROR LIVERPOOL VILLE VUNNET LIGAEN MED RONALDO: Men Houllier støttet klubbens avgjørelse om å ikke bryte med lønnspolitikken. Foto: EPA/Eric Tschaen
TROR LIVERPOOL VILLE VUNNET LIGAEN MED RONALDO: Men Houllier støttet klubbens avgjørelse om å ikke bryte med lønnspolitikken. Foto: EPA/Eric Tschaen Vis mer

Så fulgte noen varierende år før han slo ut i full blomst. Før han stakk til Real Madrid bidro han sterkt til tre ligagull og en Champions League-triumf.

Med Ronaldo i Liverpool er det heller tvilsomt United hadde stått med like mange ligamesterskap som erkerivalen fra Merseyside nå - 18 hver.

Houllier fryktet imidlertid at det kunne bli gnisninger i garderoben om Ronaldo fikk gjennomslag for lønnskravet sitt.

- Jeg var enig i at vi ikke skulle bryte med lønnspolitikken vår. Jeg trodde det ville skape problemer i garderoben, sier han.

Franskmannen håpet Harry Kewell skulle gjøre Ronaldo overflødig. Det viste seg heller ikke som noen genistrek.

- Vi kunne kanskje vunnet ligaen med Ronaldo, men vi hadde Harry Kewell. Han var enestående på den tiden, og veldig sulten på suksess, men så pådro han seg en alvorlig skade. Etter det hadde han aldri den samme selvtilliten eller appetitten.

Liverpool er ikke den eneste engelske klubben som kunne kommet United i forkjøpet.

Arsene Wenger har røpet at Ronaldo trente med Arsenal før han signerte for de røde djevlene. Men Uniteds kontakter i Portugal ble avgjørende, ifølge Arsenal-manageren.

- Manchester United hadde et samarbeid med Sporting Lisboa da assistenttrener Carlos Queiroz tok grep, og det gjorde det veldig vanskelig, har Wenger uttalt.

SATSET PÅ KEWELL: Houllier håpet Harry Kewell skulle gjøre Ronaldo overflødig. Foto: (AP Photo/Paul Thomas)
SATSET PÅ KEWELL: Houllier håpet Harry Kewell skulle gjøre Ronaldo overflødig. Foto: (AP Photo/Paul Thomas) Vis mer