Derfor vinner Italia

Dagbladet har utpekt sin favoritt før EM-finalen.

STOPPER SEIERSREKKEN? Spania er regjerende europa- og verdensmester, men Dagbladet tror ikke
de klarer tre mesterskapstriumfer på rad. Her ser det nesten ikke ut som om Xavi (fra venstre), Cesc
Fabregas eller Gerard Pique tror på det heller. Foto: SCANPIX/AFP/FRANCK FIFE
STOPPER SEIERSREKKEN? Spania er regjerende europa- og verdensmester, men Dagbladet tror ikke de klarer tre mesterskapstriumfer på rad. Her ser det nesten ikke ut som om Xavi (fra venstre), Cesc Fabregas eller Gerard Pique tror på det heller. Foto: SCANPIX/AFP/FRANCK FIFE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• EM-FINALE: Følg finalen mellom Spania og Italia direkte i Dagbladets livestudio fra kl. 2015!

KIEV (Dagbladet): Formkurver, evner og rollefordelinger tatt i betraktning, kommer Dagbladet fram til at Italia er favoritter i kveldens finale.

Det er riktignok så nært dødt løp som det er mulig å komme. Det som teller mot Italia er at de har hatt én dag mindre å restituere seg på enn Spania - og at de møter et lag som både er regjerende europa - og verdensmester. Med alle de kvalitetene det nødvendigvis innebærer.

Men ingen har noen gang vunnet tre slike sluttspill på rad. Og Spania har svært dårlig historikk i sine tidligere møter med Italia.

- Kjeder oss ikke Og klarer Italia å blande individuelle prestasjoner med kollektiv innsats, slik de gjorde mot Tyskland, må Spania heve seg fra det de har vist oss så langt i EM - et spill som har ført til at enkelte har hevdet de røde mesterne er kjedelige å se på.

- Hvis vi er kjedelige, og vinner kamper, så er det fantastisk for oss, repliserte pasningsautomaten Xavi på pressekonferansen her i Kiev i går.

- Vi kjeder oss i hvert fall ikke selv. Vi nyter kampene våre. Og det er det vi ønsker å fortsette med - spille med en stil som har gitt oss triumfer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer