Derfor vinner Italia

Dagbladet har utpekt sin favoritt før EM-finalen.

STOPPER SEIERSREKKEN? Spania er regjerende europa- og verdensmester, men Dagbladet tror ikke
de klarer tre mesterskapstriumfer på rad. Her ser det nesten ikke ut som om Xavi (fra venstre), Cesc
Fabregas eller Gerard Pique tror på det heller. Foto: SCANPIX/AFP/FRANCK FIFE
STOPPER SEIERSREKKEN? Spania er regjerende europa- og verdensmester, men Dagbladet tror ikke de klarer tre mesterskapstriumfer på rad. Her ser det nesten ikke ut som om Xavi (fra venstre), Cesc Fabregas eller Gerard Pique tror på det heller. Foto: SCANPIX/AFP/FRANCK FIFEVis mer

EM-FINALE: Følg finalen mellom Spania og Italia direkte i Dagbladets livestudio fra kl. 2015!

KIEV (Dagbladet): Formkurver, evner og rollefordelinger tatt i betraktning, kommer Dagbladet fram til at Italia er favoritter i kveldens finale.

Det er riktignok så nært dødt løp som det er mulig å komme. Det som teller mot Italia er at de har hatt én dag mindre å restituere seg på enn Spania - og at de møter et lag som både er regjerende europa - og verdensmester. Med alle de kvalitetene det nødvendigvis innebærer.

Men ingen har noen gang vunnet tre slike sluttspill på rad. Og Spania har svært dårlig historikk i sine tidligere møter med Italia.

- Kjeder oss ikke Og klarer Italia å blande individuelle prestasjoner med kollektiv innsats, slik de gjorde mot Tyskland, må Spania heve seg fra det de har vist oss så langt i EM - et spill som har ført til at enkelte har hevdet de røde mesterne er kjedelige å se på.

- Hvis vi er kjedelige, og vinner kamper, så er det fantastisk for oss, repliserte pasningsautomaten Xavi på pressekonferansen her i Kiev i går.

- Vi kjeder oss i hvert fall ikke selv. Vi nyter kampene våre. Og det er det vi ønsker å fortsette med - spille med en stil som har gitt oss triumfer.

- Vår taktikk er godt definert, og de nye spillerne som er kommet inn i laget vet hvordan de skal tilpasse seg. Jeg opplever at supporterne våre identifiserer seg med taktikken. Vi nyter den, og etter mitt skjønn bør alle som elsker fotball nyte den.

Tre spanske spisser Mens Italias Cesare Prandelli kunngjorde at han ville gå for fire forsvarsspillere, og ikke tre - slik han har gjort tidligere - ville ikke Spanias landslagssjef Vicente del Bosque avsløre særlig mye ved sin taktikk.

- Vi vil spille med tre angrepsspillere, men hele laget må gi dem støtte, svarte han da han ble spurt om han ville gå for 4-6-0.

- Vi har uansett større planer om å angripe enn å forsvare oss, konkluderte del Bosque - som i kveld kan bli den første trener til å triumfere både i EM, VM og Champions League.

Men vi for vår del tror Italia vinner. Omtrent 97-96.