Derfor vinner Liverpool Premier League

Har den riktige gjennomsnittsalderen.

TOPPSCORER: Daniel Sturridge har scoret alle Liverpools tre mål de første tre kampene av Premier League-sesongen. 24-åringen har slitt med en strekk den siste tiden, men skal være aktuell for å spille mandagens kamp mot Swansea. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix
TOPPSCORER: Daniel Sturridge har scoret alle Liverpools tre mål de første tre kampene av Premier League-sesongen. 24-åringen har slitt med en strekk den siste tiden, men skal være aktuell for å spille mandagens kamp mot Swansea. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Når den fjerde serierunden i den engelske toppdivisjonen sparkes i gang etter landslagspausen, er det med et Liverpool-lag i medvind. Tre strake seirer, ni poeng og tabelltopp gjør at optimismen er stor blant scouserne. Legger vi til at Brendan Rodgers og Daniel Sturridge i går ble kåret til henholdsvis månedens manager og månedens spiller i Premier League, kan man skjønne hvorfor.

Og det stopper ikke der. En rask titt på gjennomsnittsalderen til de 20 lagene i ligaen viser at Fulham har det eldste laget, og er den eneste klubben med en snittalder på over 30 år. I motsatt ende finner vi Aston Villa og Southampton - de to lagene med en snittalder på under 25 år.

Liverpool treffer med alderen Hva har dette med Liverpool å gjøre, lurer du kanskje? Jo, tallenes tale er at den mest ideelle gjennomsnittsalderen i fotball er på rundt 27 år. Alle seriemesterne i Europas fem beste ligaer lå rundt dette tallet forrige sesong. Manchester United vant Premier League med en startellever som i snitt var 26,76 år. Også Barcelona (26,73), PSG (26,87), Bayern München (26,2) og Juventus (27,7) vant sine respektive ligaer.

Liverpools magiske tall etter tre kamper er 26,9. Kombinert med ni poeng og tabelltopp, skulle det bety en god sesong i vente for Merseyside-laget.

TV2s Premier League-ekspert Øyvind Alsaker er klar på at det viktigste er sammensetningen av troppen, ikke den faktiske snittalderen.

- Man skal ikke lese seg blind på statistikk. Men en snittalder på rundt 27 høres fornuftig ut. Det viktige her er å ha en god miks av ungdommelig entusiasme og rutine, sier Alsaker til Dagbladet.

Kan klare topp fire Skal vi stole på tallenes tale, virker Manchester United, Manchester City og Chelsea å ha et for gammelt lag, mens det motsatte er problemet i Tottenham og Arsenal.

Alsaker tror ikke det holder helt inn for Liverpool, men han mener topp fire er realistisk for Rodgers' menn.

- De kan holde seg øverst på tabellen fram til den tiende serierunden, for de har et ganske overkommelig program. Det er fortsatt City, Chelsea, United og Arsenal som er favoritter til topp fire. Men muligheten for å havne der oppe er fortsatt til stede for Liverpool.

Vi må uansett huske at det finnes tre typer usannheter: løgn, forbannet løgn og statistikk.