VANT NUMMER 19: Manchester United passerte Liverpool som det mestvinnende laget i den engelske toppdivisjonen sist sesong, da de tok ligagull nummer 19. Dagbladet tror de når 20 i mai neste år. Foto:  AFP PHOTO/PAUL ELLIS
VANT NUMMER 19: Manchester United passerte Liverpool som det mestvinnende laget i den engelske toppdivisjonen sist sesong, da de tok ligagull nummer 19. Dagbladet tror de når 20 i mai neste år. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLISVis mer

Derfor vinner United igjen

Her er Dagbladets tabelltips for Premier League.

(Dagbladet): Dagbladets oddsekspert Lars Dybwad tror årets Premier League vil ende slik:

1. MANCHESTER UNITED Sto frem som det stabile topplaget og vant ligaen da utfordrerne sviktet. Har både rensket opp og kjøpt forsiktig. Knytter seg usikkerhet rundt bytte av målvakt, der David de Gea kan trenge litt tid. Har en fantastisk tropp, stadig motivert av å ta igjen Barcelona som verdens beste klubb. Vinner igjen.
Sist sesong: Nummer 1. Scoret flest mål (78). Dimitar Berbatov delt toppscorer med 20 mål.

2. CHELSEA Spennende ny manager i Andre Villas-Boas, yngre enn flere av hans spillere. Må snu en nedadgående trend, og satser på sine ideer og taktiske evner fremfor opprydning i en aldrende spillerstall. Jakter en playmaker, aller helst Luka Modric. Om han kommer, og spisskabalen løses, kan det gå hele veien.
Sist sesong: Nummer 2. Slapp inn færrest mål (33, samme som Manchester City)

3. MANCHESTER CITY Nådde endelig målet om Champions League. Carlos Tevez var involvert i det meste offensivt, uvisst hva som skjer nå. Er uansett erstattet av Agüero, og med Balotelli og Dzeko er det nok talent fremover. Må våge litt mer i nøkkelkamper, men Mancinis defensive stil har etablert laget på toppnivå.
Sist sesong: Nummer 3. Vant FA-cupen. Carlos Tevez delt toppscorer med 20 mål.

4. LIVERPOOL Første fulle sesong med nye eiere og «kong» Kenny Dalglish. For mange fans føles det som en ny begynnelse. Har styrket midtbanen med Downing, Adam og Henderson, men er fortsatt utsatt for skader både i angrep og i forsvar. Målet er minimum 4. plass, men oppkjøringen har vist svakheter.
Sist sesong: Nummer 6. Tredje beste laget i Premier League etter jul.

5. ARSENAL Mye dårlig stemning sist sesong, og Arsene Wenger lovet en aktiv sommer i transfermarkedet. Den har uteblitt. Ser sårbare ut i forsvar, og laget trenger generelt en opprydning. Salg av Nasri og Fabregas kan sparke i gang en frenetisk handlerunde i august. Himmel eller helvete denne sesongen.
Sist sesong: Nummer 4. Scoret flest mål borte. Nummer to i Ligacup.

6. TOTTENHAM Tottenham har for mange spillere og trenger en opprydning før kjøp kan gjøres. Samtidig gjør laget alt de kan for å ikke selge nøkkelspillere, tross at pengene kunne gitt en bedre spillerstall totalt sett. Trenger virkelig en spiss som leverer 15-20 mål, og en midtstopper som kan spille hver uke.
Sist sesong: Nummer 5. Nådde kvartfinale i sin første deltagelse i Champions League.

7. FULHAM Startet sesongen 30. juni på grunn av kvalifisering til Europa League, det kan slå positivt ut tidlig i sesongen men gi slitasje senere.
Ny trener Martin Jol har arvet et godt lag, gjort solide i forsvar av Roy Hodgson og sterke i angrep av Mark Hughes. Har beholdt sine nøkkelspillere.
Sist sesong: Nummer 8. Spilte flest kamper uavgjort (16)

8. ASTON VILLA Var nære på å bryte inn i «topp 4» for et par sesonger siden, men har tatt mange dårlige avgjørelser siden. Ny manager Alex McLeish er
inne, for mange fans et symbol på erkerivalen Birmingham, kjedelig fotball og nedrykk. Solgt to toppspillere i Ashley Young og Stewart Downing, men fortsatt en sterk stall.
Sist sesong: Nummer 9. Spilte sin sesong nummer 100 på toppnivået i England.

9. SUNDERLAND Datt helt av etter januar sist sesong og hentet bare ti poeng på de siste 14 kampene. Har vært blant de mest aktive på transfermarkedet i sommer, og blant annet hentet forsvarsduoen Wes Brown og John O'Shea fra Manchester United. Vant kampen om
spisstalentet Conor Wickham.
Sist sesong: Nummer 10. Eneste laget blant de 15 beste med negativ målforskjell hjemme.

10. EVERTON Everton har ikke kjøpt en spiller på snart to år, og det er knapt endringer i troppen. Åpnet fjoråret vakt, men spilte tidvis strålende angrepsfotball mot slutten av sesongen. Manager David Moyes utfører jevnlig mirakler i Everton, men hvor lenge finner han og nøkkelspillerne seg i dagens situasjon?
Sist sesong: Nummer 7. Manager David Moyes' tiende sesong i klubben.

11. WEST BROMWICH Så ut som en nedrykkskandidat helt til Roy Hodgson kom i mars og styrte klubben til dets beste plassering noensinne. Trolig en ideell
klubb for Hodgson, hvis terping på defensive trygghet passer et lag som er vant til å kjempe mot nedrykk. Har beholdt kjernen i laget, og bør klare seg igjen.
Sist sesong: Nummer 11. Slapp inn nest flest mål (71).

12. NEWCASTLE Nummer 12 som nyopprykket lag er godkjent. Mye uro, og den økonomiske situasjonen er ikke god. Må få frem egne, unge spillere, og gjør godt arbeid. Kjernen i laget fra sist sesong er helt borte, og laget må også bestemme seg for hvem vokter målet, talentet Tim Krul eller veteranen Steve Harper.
Sist sesong: Nummer 12. Scoret nest flest mål hjemme (41).

13. STOKE Har vært stille rundt Stoke i sommer, som er bedre defensivt enn offensivt. Har beholdt det meste av laget fra i fjor, men er på ivrig jakt etter en spiss. Kan kvalifisere seg til gruppespillet i Europa League, noe som kan gi ekstra utfordringer i ligaen. Får mye kritikk, men holder på den direkte spillestilen.
Sist sesong: Nummer 13. Nådde FA-cup finalen. Tapte flest bortekamper (13, samme som Wolves).

14. BOLTON Veldig gode før jul i fjor, svake etter. Ser tynt ut offensivt etter at Sturridge returnerte til Chelsea, Elmander gikk gratis og Yong-Lee brakk beinet. Er meget avhengige av midtbanespilleren Stuart Holden, og tok nesten ikke poeng etter han ble skadet sist sesong. Trolig ikke tilbake før i november.
Sist sesong: Nummer 14. Svakeste bortelaget med bare to seire.

15. WOLVES Reddet seg så vidt unna nedrykk sist; Wolves er kapable til det meste og slo både Liverpool, Manchester United og Chelsea sist sesong. Samtidig ble det tap mot de fleste andre. Manager Mick McCarthy tenker kvalitet fremfor kvantitet med tanke på forsterkninger, og må få laget mer stabilt.
Sist sesong: Nummer 17. Tapte flest kamper (20).

16. BLACKBURN Dyster stemning på Ewood Park, som ble kjøpt av indiske kyllingmoguler sist høst. Eierne må levere i transfermarkedet, og forhandler om nye spillere i det vi skriver dette. Trenger minst én god spiller i hvert ledd, etter å ha levert tilbake Mame Diouf, Roque Santa Cruz og Jermaine Jones (alle lånt i fjor).
Sist sesong: Nummer 15. Slapp inn flest mål borte.

17. WIGAN Overlevde med et nødskrik. Manager Roberto Martinez synes genuint glad i klubben og avfeier andre tilbud. Har fått sin drømmekeeper
permanent i Ali Al Habsi, ellers er det få nye ansikter. Svekket av at N'Zogbia har forlatt klubben, men skal ha midler til en god erstatning. Får det tøft også i år.
Sist sesong: Nummer 16. Unngikk nedrykk med 11 poeng på de siste fem kampene.

18. SWANSEA Det første walisiske laget i Premier League har som målsetning å overleve gjennom å spille attraktiv fotball, noe som høres skummelt ut. Har strenge økonomiske rammer, men satte overgangsrekord for klubben ved kjøpet av spissen Danny Graham. Seire over blant annet Celtic og Real Betis i oppkjøringen.
Sist sesong: Nummer 3 i Championship. Sikret opprykk etter playoff.

19. QUEENS PARK RANGERS Jubel over opprykk, fulgt av uro rundt midler til nyanskaffelser og fremtiden til den offensive midtbanespilleren Adel Taarabt. Eierne virker uvillige til å bruke penger, men noen rutinerte spillere på dette nivået har kommet i form av DJ Campbell, skadeplagede Kieron Dyer og Danny Gabbidon.
Sist sesong: Nummer 1 i Championship. Tapte bare seks av 46 kamper.

20. NORWICH Paul Lambert har ledet Norwich til to strake opprykk. Imponerende for en manager som ikke hadde trenererfaring på nivåer over League One da han tok over. Har nådeløst ryddet opp i stallen og gjort smarte kjøp. Gjort det godt i oppkjøringen. Må gi alt, og ha litt flaks, for å overleve på dette nivået.
Sist sesong: Nummer 2 i Championship. Scoret flest mål (83).

TILBAKE I TOPP FIRE: Etter to sesonger utenfor de fire beste, tror Dagbladets oddsekspert at Liverpool tar seg tilbake i det gode selskap. Foto: (AP Photo/Jon Super)
TILBAKE I TOPP FIRE: Etter to sesonger utenfor de fire beste, tror Dagbladets oddsekspert at Liverpool tar seg tilbake i det gode selskap. Foto: (AP Photo/Jon Super) Vis mer