Fantaski - et managerspill

Derfor vraker vi sammenlagtfavoritt Flugstad Østberg

Tips og triks før Fantaski-sesongen fortsetter i Falun.

GOD SOM GULL: Ingvild Flugstad Østberg gikk inn til medalje i samtlige renn hun gikk under VM i Seefeld. Likvel vraker vi henne til
GOD SOM GULL: Ingvild Flugstad Østberg gikk inn til medalje i samtlige renn hun gikk under VM i Seefeld. Likvel vraker vi henne til Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det drar seg mot slutten av Fantaski, Swix og Dagbladets managerspill for langrenn.

Kampen om sammenlagtseier og rundepremier spisser seg til. Det gjør det også for langrennsessene.

Tøff duell

Det pågår en rekordjevn duell om sammenlagtkula. Mellom Ingvild Flugstad Østberg og Natalja Neprjajevas skiller det to poeng – og på herresiden er det 31 poeng mellom Johannes Høsflot Klæbo og Alexandr Bolsjunov før de to siste verdenscuphelgene.

Alt avsluttes med en minitour i Canada – men først er det sprint og 10/15 kilometer i svenske Falun som gjelder.

Vi kommer her med våre tips. Og ikke overraskende er det mange av sammenlagtkanonene som blir tatt ut.

Men siden alle er dyre, måtte vi ta et tøft valg å vrake en av dem. Det ble Ingvild Flugstad Østberg.

Ingvild Flugstad Østberg (Fantaskipris: 16.5)

Gjøvik-jenta leder verdenscupen sammenlagt, men har «bare» 32 poeng ned til Neprjajeva.

Det betyr at Flugstad Østberg går både sprint og 10 kilometer i Sverige. Og det betyr igjen at hun kan hente mange poeng.

Det eneste som taler imot henne er at prisen er høy og at Flugstad ikke har levert veldig gode sprinter denne sesongen.

Det er tøffe løyper i Falun, noe som kan tale for at 28-åringen kan ta seg til en semifinale, men det gir mellom 22–36 poeng.

Spørsmålet du må stille deg er om Ebba Andersson, som er vesentlig billigere, kan ta flere poeng på 10 kilometeren og dermed er et bedre kort. Vi vipper mot ja.

Natalja Neprjajeva (Fantaskipris: 11)

Den russiske jenta har fått sitt store gjennombrudd i år. Er med og kjemper om verdenscupseieren sammenlagt, og er god i både sprint og distanse.

Dagbladet tar selvkritikk for prisen til Neprjajeva, for sånn det er nå MÅ du ha henne på laget.

Maja Dahlqvist (Fantaskipris 3.5)

Den svenske jenta går bare sprinten, men til gjengjeld er hun veldig, veldig billig. På en toppdag kan hun vinne sprinten, og på en gjennomsnittlig dag kan hun plassere seg på pallen.

Så er spørsmålet hvem den andre svenske jenta du skal ha på laget er? Jonna Sundling (5) går begge rennene, Stina Nilsson (20) er favoritt til sprinten og Ebba Andersson (10) er en utfordrer til pallplassen på 10 kilometeren.

Vi velger Sundling.

JOKER: Jonna Sundling. Foto: NTB Scanpix
JOKER: Jonna Sundling. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Therese Johaug (Fantaskipris: 20)

Dalsbygda-ekspressen er fortatt ubeseiret på distanserenn i år. Denne runden går hun bare 10 kilometeren, men det er det nærmeste du kommer 100 sikre poeng. Hun er dyr, men er verdt prisen.

Eva Urevc (Fantaskipris: 3.5)

Den slovenske kvinnen har vist veldig gode prologtider denne sesongen. Skuffet under VM-sprinten, men gikk inn til finale i Cogne.

Kan levere et godt renn også i Falun, selv om det er spennende å se hvordan kroppen takler å gå den tøffe løypa i Falun flere ganger. Lagvenninnene Katja Visnar og Alenka Cebasek er også gode alternativer til en billig penge.

Jessica Diggins (Fantaskipris: 18)

Den amerikanske jenta viste imponerende form i forrige uke. Hun ble nummer fire på fristils-tremila og fulgte opp med en femteplass på sprinten noen dager seinere.

Begge rennene i Falun er i fristil, og vi tror at Diggins er i god form. Spørsmålet er hvordan du skal få råd til den amerikanske jenta, men hvis du har penger i banken ville vi investert i Diggins.

Johannes Høsflot Klæbo (Fantaskipris: 20)

Er første mann på laget. Klæbo er, som alltid, favoritt når han går sprint, og nordmannen går også 15 kilometeren. Ikke forvent mye poeng der, men at han har en sammenlagtseier å forsvare, gjør at han ikke kan "bremse".

Aleksandr Bolsjunov (Fantaskipris: 19)

Det russiske uttaket er ikke offisielt ennå, men det skal mye til for at Bolsjunov ikke går begge distansene.

Russland og Bolsjunov vil ha et plaster på såret etter et skuffende VM – og hva bøter på skaden mer enn sammenlagtseier foran den norske gullkalven Klæbo?

Bolsjunov har gått et hav av renn den siste tida, men han virker som en maskin som bare går og går. Vi vraket Flugstad, men Bolsjunov har bedre resultater å vise til i sprint i år, og derfor blir han på laget. Riktignok litt skeptisk til de gjentatte feilene i felt.

KONGEBESØK: Kong Harald tar i mot vinneren Aleksandr Bolsjunov etter 50 km langrenn fellesstart menn i Holmenkollen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
KONGEBESØK: Kong Harald tar i mot vinneren Aleksandr Bolsjunov etter 50 km langrenn fellesstart menn i Holmenkollen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer

Oskar Svensson (Fantaskipris: 7)

Den svenske sprinteren imponerte i Drammen, og har generelt vist god form den siste tida. Dobbelt så dyr som lagkamerat Viktor Thorn, men Svensson kan gå bra i begge rennene i helga. På grunn av formen velger vi Svensson foran Thorn.

Det er de to og Calle Halfvarsson som går begge distansene for Sverige, skriver Skidor.

Maurice Manificat (Fantaskipris: 12)

Den franske fristilsspesialisten ble tatt av litt sykdom før VM og fikk ikke vist seg fra sin beste side i mesterskapet, og er garantert revansjelysten i Falun.

Han har gode minner fra Sverige, hvor han vant sist gang det ble gått 15 km fristil i Ulricehamn og er naturligvis en av favorittene til 15 kilometeren.

Det trekker litt ned at det er en sprint hvor Manificat nok står over, men uansett er han et navn som må vurderes sterkt.

Sjur Røthe (Fantaskipris: 8)

Det er et tøft valg å plukke den andre norske utøveren på laget. Eirik Brandsdal har vist god sprintform, mens Mattis Stenshagen går begge løpene. Det samme gjør Finn Hågen Krogh. Likevel velger vi å anbefale Sjur Røthe som den andre norske herren. Går ikke sprint, men kommer til å kjempe helt i toppen av 15 kilometeren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer