Derfor vraket Hazard United

Formelt klar for Chelsea.

BLIR LAGKAMERATER: Eden Hazard (t.v.) og Ashley Cole skal spille sammen i Chelsea kommende sesong. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK/NTB scanpix
BLIR LAGKAMERATER: Eden Hazard (t.v.) og Ashley Cole skal spille sammen i Chelsea kommende sesong. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK/NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Det er sju dager siden Eden Hazard fikk grønt lys til å ta i bruk Twitter for å fortelle hvor han skal fortsette karrieren etter å ha vokst til å bli et av Fotball-Europas heteste navn i franske Lille.

- Jeg skriver under for Champions League-vinneren, skrev Hazard - riktignok uten å nevne Chelsea ved navn.

Mandag kom omsider bekreftelsen fra Champions League-mesteren på at alle formaliteter nå er i orden etter at det belgiske angrepstalentet gjennomgikk den medisinske testen og kom til enighet om personlige betingelser, skriver Chelsea i en pressemelding.

Drøm Chelsea og Lille var fra før enige om en overgangssum i størrelsesorden 32 millioner pund (cirka 300 millioner kroner).

- Det er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg kan ikke vente på å komme i gang med sesongforberedelsene så jeg kan få møtt nye lagkamerater, supporterne og alle involverte i klubben. Jeg ønsker å spille så mange kamper som mulig, score så mange mål som mulig og vinne en plass i hjertene til supporterne, sier Hazard i sitt første intervju med Chelseas hjemmeside.

- Til sjuende og sist handler det å være fotballspiller om å vinne ting. Jeg ønsker å vinne så mange titler som mulig, noe som er en annen grunn til at jeg kom hit, siden Chelsea har vunnet mye over flere år. Jeg håper å vinne mye mer i min tid her, sier han videre.

- Spennende prosjekt Hazard har gjennom årenes løp åpenlyst flørtet med flere av verdens største klubber, og. Da årets spiller i Ligue 1 bestemte seg for å forlate Frankrike etter årets sesong, sto valget mellom Chelsea og Manchester United.

I et intervju med den franske radiostasjonen RMC, gjengitt av Sky Sports, begrunner han hvorfor det ble Stamford Bridge i stedet for Old Trafford.

- Da de vant Champions Leauge sa jeg til meg selv: «Hvorfor ikke Chelsea?». Det var en kamp mellom Chelsea og United, men for meg virker det som Chelsea har det beste prosjektet på gang. Laget er ungt og jeg har bedre muligheter til å få spille der, sier Hazard.

Chelsea har allerede hentet tyske Marko Marin etter sesongen, og også den brasilianske kraftpluggen Hulk skal etter sigende være så godt som klar for klubben, som har vist økonomiske muskler etter finaletriumfen i München.

Hazard blir den fjerde unge belgieren i Chelsea, som fra før har Thibaut Courtois, Romelu Lukaku og Kevin De Bruyne i sine rekker.