Derfor vraket Høgmo Ødegaard fra A-landslaget

- Han skulle få en smakebit.

(Dagbladet): Per-Mathias Høgmo møtte i kveld norsk presse før landslagets kamp mot England på Wembley onsdag.

Der måtte Høgmo svare på hvorfor han vraket 15 år gamle Martin Ødegaard:

- Han ble tatt ut på ligalandslaget, som er noe helt annet enn A-landslaget. Han skulle få en smakebit, og gjorde sakene sine godt. Men en totalvurderingen gjør at vi finner det riktig å matche ham på U21, sier Høgmo.

God matching

Landslagssjefen ser fram til kampen mot England, og vil bruke den for å finpusse laget inn mot den viktige EM-kvalifiseringskampen mot Italia på Ullevaal 9.september.

- Det blir en fin kamp på en fin arena. England er et lag som vil gi oss gode svar på hvor vi står.Kvaliken blir en spennende test på hva vi greier å få til med laget vi er i ferd med å utvikle. Det å lede det norske A-landslaget er det største jeg kan gjøre som norsk trener. Det er utrolig motiverende å jobbe med spillergruppa jeg har.

Høgmo vurderer også å legge opp til forskjellige formasjon i de to kampene:
-
 Vi ønsker å få flest mulig svar mot de neste seks dagene etter England-kampen. Det kan bli to forskjellige strategier i første og annen omgang. Vi kommer til å bruke alle de seks byttene, sier landslagssjefen.

Stor tropp Høgmo har tatt ut en 25-mannstropp til de to kampene. Dette for å sikre seg mot eventuelle skader underveis i samlingen. Allerede i dag var det tre stykk som ikke var fit for fight:

- Jeg har ikke tatt ut noen spillere som ikke kan spille mot Italia. Vegard Eggen Hedenstad sliter med hamstring, Tom Høgli sliter med krampe i hamstring og  Alexander Tettey tar det rolig i dag og lett trening i morgen, men skal være klar for kampen på onsdag, sier Høgmo.