Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Derlei senket Celtic

Derlei Silva ble matchvinner med sin scoring fem minutter før slutt i 2. ekstraomgang da Porto slo Celtic 3-2 i en dramatisk UEFA-cupfinale.

Intet lag verken fra Portugal eller Skottland hadde vunnet UEFA-cupen før dagens finale på Estadio Olimpico i Sevilla. Benfica var tapende finalist i 1983, mens skotske Dundee United tapte finalen i 1987.

Porto ledet 1-0 ved pause etter scoring av nettopp Derlei Silva ett minutt på overtid. Dimitrij Alenitsjevs volleyskudd ble reddet av Celtic-keeper Robert Douglas, men Derlei var med på returen.

Celtic fikk den best mulige starten av 2. omgang da Henrik Larsson headet inn 1-1 etter bare to minutter. Henke vant hodeduellen på Didier Agathes perfekt slåtte innlegg fra høyre.

Passerte 200

Dette var den 31-årige svenskens mål nummer 200 i Celtic-drakten. Han har spilt for den skotske storklubben i seks år, og vinnermål i en UEFA-cupfinale ville virkelig gitt ham gudestatus i Glasgow. Men dette skulle ikke bli Henkes dag.

Gleden for de tilreisende skottene skulle vare i sju minutter. Celtic-forsvaret gikk i oppløsning, og en nydelig stikker ble ekspedert videre i nettmaskene av Dimitrij Alenitsjev.

Men så snudde det igjen. Tre minutter etter Porto-målet dukket Henrik Larsson opp på ny og satte inn 2-2 - nok en gang med hodet. Et hjørnespark ble slått inn fra høyre, og Henke fikk gå opp ganske så umarkert - hans 201. Celtic-mål.

Kampen ebbet ut med 2-2, selv om Celtic like før slutt holdt på å ødelegge for seg selv med en forferdelig tversoverpasning på egen banehalvdel.

Redusert til 10

Dermed gikk oppgjøret til silver goal, som ble testet ut for første gang. Hvis ett av lagene ledet etter at de første 15 minuttene var spilt, ville dette laget vinne UEFA-cupfinalen.

Celtic fikk den verst tenkelige starten på ekstraomgangene da Bobo Balde etter 95 minutter ble sendt i dusjen med sitt andre gule kort for kvelden. Men Porto klarte ikke å score, og dermed var det klart for nye 15 minutter.

Ble det ikke scoring i 2. ekstraomgang, ville det bli straffekonkurranse. Men etter 115 minutter, drøyt fem minutter før slutt, skulle Derlei kopiere Henrik Larsson og bli tomålsscorer.

En retur fra Celtic-keeper Douglas ble snappet opp av Derlei, som rundet keeper og skjøt i mål gjennom en mur av Celtic-bein. Celtic prøvde alt de kunne for å få straffekonkurranse, men Porto holdt ut og ble Portugals første UEFA-cupmester.

(NTB)

SCORET: Portos Derlei (C) blir hyllet av lagkameratene Maniche (t.h) og Paulo Ferreira (t.v).
503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media