VIL HA SLANKE SPILLERE: Ronny Deila spør seg om toppspillere skal spise chips eller ikke i Skottland. Foto: Espen Hartvig / NTB scanpix
VIL HA SLANKE SPILLERE: Ronny Deila spør seg om toppspillere skal spise chips eller ikke i Skottland. Foto: Espen Hartvig / NTB scanpixVis mer

- Dersom Celtic ikke er klar for disse ideene, kan jeg reise hjem til Norge

Deila irritert over diett-diskusjon.

Ronny Deila kjemper mot en inngrodd skotsk fotballkultur. Han fyrer løs før torsdagens kamp mot Dinamo Zagreb.

Diett, fitness og mentalitet må endres for at Skottland skal tilbake i fotballtoppen, ifølge Deila.

- Dersom Skottland og Celtic ikke er klar for disse ideene, kan jeg reise hjem til Norge. Det er ikke noe problem, sa Deila ifølge The Times' skotske utgave.

- Det er ikke enkelt for en nordmann å si dette. Hadde Louis van Gaal kommet hit og sagt det samme, ville dere sittet og nikket anerkjennende. Men jeg kommer fra Norge der vi bare er gode på ski.

Sjokkert - Jeg blir irritert av å snakke om dette. Tror dere Andy Murray (skotsk tennishelt) spiser chips? Med en spiller som er tre-fire kilo for tung, kan du bare glemme å møte Cristiano Ronaldo. Det fysiske nivået der ute i toppklubbene er fenomenalt. Skal ikke vi prøve å komme dit?

- Jeg tror dere hadde blitt sjokkert over profesjonaliteten i klubber som Manchester City og Chelsea hvis dere hadde besøkt disse, sa Deila.

Han stikker ikke akkurat hodet i sanden.

Men Deila er avhengig av resultater. Får han det, vil Celtic-revolusjonen kunne gå mye av seg selv.

(NTB)