TÅLER EN SPORTSLIG NEDTUR: Uniteds styreformann Ed Woodward peker på Liverpool som en klubb som fortsatt har gode inntekter til tross for manglende trofeer. Foto: AP /Jon Super / fotomontasje
TÅLER EN SPORTSLIG NEDTUR: Uniteds styreformann Ed Woodward peker på Liverpool som en klubb som fortsatt har gode inntekter til tross for manglende trofeer. Foto: AP /Jon Super / fotomontasjeVis mer

- Dersom du kjemper hardt og mislykkes, vil folk fortsatt kjøpe draktene dine

Uniteds styreformann er ikke bekymret for sportslig nedtur.

(Dagbladet): Etter gårsdagens 0-1-tap for Everton, har igjen kritikerne rettet sitt blikk mot David Moyes og Manchester United.

Etter at 14 serierunder er unnagjort, ligger de røde djevlene tolv poeng bak Arsenal på en 9.-plass. Sportslig sett er ikke dette godt nok  for de regjerende mesterne, men økonomisk sett er det ikke de rådende forholdene like stor grunn til bekymring.

I alle fall ikke om man skal tro klubbens nye styreformann, Ed Woodward.

Økonomisk perspektiv Woodward, som tok over for David Gill etter fjorårssesongen, fikk mye kritikk for klubbens svake sommer på overgangsmarkedet. Likevel virker han ikke veldig bekymret. I alle fall ikke så lenge laget «prøver». I et intervju gjort med det uoffisielle supporterbladet «United We Stand» i oktober, redegjorde Woodward for synspunktene sine.

- Selv om du kjemper hardt og mislykkes, vil folk fortsatt møte opp på kamp, og de vil fortsatt kjøpe drakter, sier han ifølge PA.

- Virkeligheten er at du ikke alltid kan vinne.

Hvorvidt dette vil falle i god jord hos supporterne, som har vært bortskjemt med tanke på suksess de siste 20 årene, er heller tvilsomt. Det hjelper heller ikke at han trekker inn erkerival Liverpool som et eksempel på at ting «kommer til å ordne seg».

- Se på Liverpool. De selger et utrolig antall drakter, og har den nest største draktavtalen i Premier League. De har også en av de største tekniske avtalene i ligaen, og de har ikke vunnet ligaen siden 1990, sier han.

- Fans er fans Ansvarlig redaktør for united.no, Dag Langerød, sier til Dagbladet at han ikke er bekymret for Woodward og hans uttalelser.

- Jeg tror det han prøver å få frem er at United-fans er fans uansett. Er du fan så innebærer det at du ser laget ditt uansett. Jeg legger ikke noe mer i det enn det, sier

Langerød mener også at sammenlikningen med rivalen fra Merseyside ikke blir helt dekkende.

HOLDT IKKE: David Moyes måtte gi tapt for sin gamle arbeidsgiver på Old Trafford i går. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
HOLDT IKKE: David Moyes måtte gi tapt for sin gamle arbeidsgiver på Old Trafford i går. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

- Det er mange som nå trekker Manchester United frem som et nytt Liverpool. At vi får se en økonomisk og sportslig nedgang, men sannheten er vel at vi kan utkonkurrere de aller fleste på overgangsmarkedet. Så får vi se om spillerne vil komme til en klubb som ligger på 9.-plass, flirer han.

Old Trafford forblir Old Trafford Og dersom det mot all formodning skulle ende med en sesong under sportslig pari, har Woodward løsningen for det også.

- Har vi et dårlig år, så har vi de finansielle musklene som skal til for å endre laget. Vi er såpass sterke der at vi i stedet for å selge tre spillere og kjøpe tre, kan kjøpe fem, sier han.

Han understreker også at med den solide økonomien i bunnen, vil navnerettighetene til Old Trafford aldri bli solgt.

- Det er viktig at Old Trafford forblir Old Trafford. Eierne er veldig tradisjonelle på den fronten. Folk har spurt oss om vi vil vurdere det, men det vil vi ikke, sier Woodward.

Langerød trekker også frem at Woodward, tross et svakt overgangsvindu i sommer, viser vilje til å hente de beste spillerne til Manchester.

- Han sender ut et sterkt signal om at United skal kjempe i toppen av verdenseliten med de aller beste, sier han.

NEDSLÅTT: Wayne Rooney, som har vært instrumentell for Manchester United de siste ukene, fikk det heller ikke helt til i går, og må konstatere at de andre lagene stikker av i toppen. Foto: EPA/PETER POWELL
NEDSLÅTT: Wayne Rooney, som har vært instrumentell for Manchester United de siste ukene, fikk det heller ikke helt til i går, og må konstatere at de andre lagene stikker av i toppen. Foto: EPA/PETER POWELL Vis mer