Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dersom Norge tar seg forbi Slovenia venter verdens beste alpinist i kvarten

Mowinckel tror på medalje.

VERDENS BESTE: Marcel Hirscher skal forsøke å sette en stopper for det norske medaljehåpet allerede i kvartfinalen dersom Norge tar seg forbi Slovenia. Ragnhild Mowinckel tror derimot at det er håp for de norske fargene. Foto. Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
VERDENS BESTE: Marcel Hirscher skal forsøke å sette en stopper for det norske medaljehåpet allerede i kvartfinalen dersom Norge tar seg forbi Slovenia. Ragnhild Mowinckel tror derimot at det er håp for de norske fargene. Foto. Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

BEAVER CREEK (Dagbladet): Sent i kveld er det duket for lagkonkurranse i alpin-VM.

Her skal løperne kjempe mot hverandre i en utslagsrunde i en parallelløype hvor det laget med flest seiere i parduellene tar seg videre til neste runde.

Ragnhild Mowinckel vil ikke utelukke at det kan bli norsk medalje.

- Det er realistisk å håpe på medalje. Det ble en tredjeplass sist vi var med så det er bare å gi full gass, var beskjeden fra Mowinckel etter niendeplassen i gårsdagens kombinasjon.

Hun varsler også at det er et sultent norsk lag som stiller til start.

- Jeg håper jeg kan bidra med noen gode runder. Jeg tror de andre er gira på å kjøre fort også. Det er jo starten på deres mesterskap. Jeg tror det er en gira gjeng som står på start, sier hun.

Men om det skal bli medalje må Norge etter alle solemerker ta seg forbi Østerrike allerede i kvartfinalen, og for Østerrike kjører ingen ringere enn Marcel Hirscher.

Østerrikeren har vunnet verdenscupen sammenlagt de siste tre årene, og er nærmest for et fenomen å regne når det kommer til de tekniske øvelsene.

Hirscher har allerede stukket av med en gullmedalje i dette mesterskapet da han slo Kjetil Jansrud i søndagens kombinasjon.

Så gjenstår det å se om Mowinckel, Nina Løseth, Sebastian Foss-Solevåg og Leif Kristian Haugen kan hamle opp med Slovenia i åttedelsfinalen før Østerrike eventuelt står for tur dersom de tar seg forbi Slovenia.

Rennet starter 22.15.

OPTIMIST: Ragnhild Mowinckel gleder seg til lagkonkurransen, og vil ikke utelukke en norsk medalje. Foto Hans Arne Vedlog  /  Dagbladet
OPTIMIST: Ragnhild Mowinckel gleder seg til lagkonkurransen, og vil ikke utelukke en norsk medalje. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer