Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dersom stjernen gjør dette under Super Bowl, blir hele laget straffet

Sett seg lei på skritt-tak.

OBSKØN GEST: Dersom Seattle Seahawks' running back Marshawn Lynch tar seg i skrittet under Super Bowl, blir hele laget straffet. Foto: Steven Bisig-USA TODAY/NTB Scanpix
OBSKØN GEST: Dersom Seattle Seahawks' running back Marshawn Lynch tar seg i skrittet under Super Bowl, blir hele laget straffet. Foto: Steven Bisig-USA TODAY/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): 1. februar er det igjen duket for Super Bowl. England Patriots møter regjerende mester Seattle Seahawks i Phoenix, Arizona.

Seattle Seahawks' running back Marshawn Lynch har fått en noe spesiell advarsel i forkant av den store kampen: Ikke ta deg i skrittet.

Lynch har en signaturfeiring som ikke faller i god jord hos dommerstanden i NFL. Spilleren feirer touchdown ved å ta seg selv i skrittet. Han har allerede blitt bøtelagt to ganger for usportslig opptreden.

Nylig fikk han hele 20 000 dollar i bot for den spesielle feiringen - og nå risikerer hele laget å bli straffet dersom han gjentar gesten.

Hard lagstraff - Hvis han gjør det etter en touchdown, vil laget sparke fra 20-yard-linjen, sier Dean Blandino ifølge ESPN.

Normalt tar lagene avstand fra 35-yard-linjen. Det er 100 yards (91 meter) mellom hver mållinje. Det betyr at Seattle Seahawks kan bli straffet med 15 yards (rundt 14 meter).

NFL-ledelsen håper at en lagstraff vil få Lynch på andre tanker. Det er viden kjent at spillere i NFL tjener mye penger, og en bot har ikke hatt den nødvendige virkningen.

- Jeg har ikke snakket med ham om det som har kommet fram, men det skal skje, sier Seattle Seahawks-manager Pete Carroll til ESPN.

Misliker media Marshawn Lynch kan også få en større bot denne uka. Han er normalt veldig mediesky, og pleier ofte å droppe media foran kamper. Nå vurderer ligaen å bøtelegge Lynch «betydelig mer» enn de 50 000 dollarene han har måttet betale de to foregående sesongene, for at han nektet å snakke med media.

- Boten vil øke for hver gang han står over et møte med media, sier en NFL-representant til ESPN.

Han har under tidligere mediadager pratet med lagkamerater og samtidig ignorert spørsmål som har kommet fra journalister. I desember i fjor stilte han likevel opp, for å unngå bot.

Satt stille Han satt på podiet i sju minutter og sa noen få setninger om hvorfor han ikke ville la seg intervjue. Så klatret han ned for å komme seg unna.

- Jeg har ikke mye å si, sjef, virkelig ikke, sa Lynch.

- Jeg er her bare for å slippe å få bot. Det er den eneste grunnen.

Seattle Seahawks-manager Pete Carroll har mer forståelse for Lynch sine holdninger.

- Først av alt må vi ikke glemme at han er en veldig privat person. Det er en del av mediatingen. Han kommer ikke til å uttrykke seg mye til dere. Jeg har tidligere sagt at det har blitt sagt mye i stillheten hans også, sier manager Carroll om Lynch.

MEDIESKY: Marshawn Lynch. Foto: Christian Petersen/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
MEDIESKY: Marshawn Lynch. Foto: Christian Petersen/Getty Images/AFP/NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media