OBSKØN GEST: Dersom Seattle Seahawks' running back Marshawn Lynch tar seg i skrittet under Super Bowl, blir hele laget straffet. Foto: Steven Bisig-USA TODAY/NTB Scanpix
OBSKØN GEST: Dersom Seattle Seahawks' running back Marshawn Lynch tar seg i skrittet under Super Bowl, blir hele laget straffet. Foto: Steven Bisig-USA TODAY/NTB ScanpixVis mer

Dersom stjernen gjør dette under Super Bowl, blir hele laget straffet

Sett seg lei på skritt-tak.

(Dagbladet): 1. februar er det igjen duket for Super Bowl. England Patriots møter regjerende mester Seattle Seahawks i Phoenix, Arizona.

Seattle Seahawks' running back Marshawn Lynch har fått en noe spesiell advarsel i forkant av den store kampen: Ikke ta deg i skrittet.

Lynch har en signaturfeiring som ikke faller i god jord hos dommerstanden i NFL. Spilleren feirer touchdown ved å ta seg selv i skrittet. Han har allerede blitt bøtelagt to ganger for usportslig opptreden.

Nylig fikk han hele 20 000 dollar i bot for den spesielle feiringen - og nå risikerer hele laget å bli straffet dersom han gjentar gesten.

Hard lagstraff - Hvis han gjør det etter en touchdown, vil laget sparke fra 20-yard-linjen, sier Dean Blandino ifølge ESPN.

Normalt tar lagene avstand fra 35-yard-linjen. Det er 100 yards (91 meter) mellom hver mållinje. Det betyr at Seattle Seahawks kan bli straffet med 15 yards (rundt 14 meter).

NFL-ledelsen håper at en lagstraff vil få Lynch på andre tanker. Det er viden kjent at spillere i NFL tjener mye penger, og en bot har ikke hatt den nødvendige virkningen.

- Jeg har ikke snakket med ham om det som har kommet fram, men det skal skje, sier Seattle Seahawks-manager Pete Carroll til ESPN.

Misliker media Marshawn Lynch kan også få en større bot denne uka. Han er normalt veldig mediesky, og pleier ofte å droppe media foran kamper. Nå vurderer ligaen å bøtelegge Lynch «betydelig mer» enn de 50 000 dollarene han har måttet betale de to foregående sesongene, for at han nektet å snakke med media.

- Boten vil øke for hver gang han står over et møte med media, sier en NFL-representant til ESPN.

Han har under tidligere mediadager pratet med lagkamerater og samtidig ignorert spørsmål som har kommet fra journalister. I desember i fjor stilte han likevel opp, for å unngå bot.

Satt stille Han satt på podiet i sju minutter og sa noen få setninger om hvorfor han ikke ville la seg intervjue. Så klatret han ned for å komme seg unna.

- Jeg har ikke mye å si, sjef, virkelig ikke, sa Lynch.

- Jeg er her bare for å slippe å få bot. Det er den eneste grunnen.

Seattle Seahawks-manager Pete Carroll har mer forståelse for Lynch sine holdninger.

- Først av alt må vi ikke glemme at han er en veldig privat person. Det er en del av mediatingen. Han kommer ikke til å uttrykke seg mye til dere. Jeg har tidligere sagt at det har blitt sagt mye i stillheten hans også, sier manager Carroll om Lynch.

MEDIESKY: Marshawn Lynch. Foto: Christian Petersen/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
MEDIESKY: Marshawn Lynch. Foto: Christian Petersen/Getty Images/AFP/NTB Scanpix Vis mer