Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Deschamps saksøker Cantona: - Det finnes en grense som ikke kan krysses

Frankrikes Didier Deschamps likte ikke at Eric Cantona antydet at han var rasist og tar saken til rettssystemet.

SØKSMÅL: Didier Deschamps saksøker Eric Cantona. Foto: NTB Scanpix
SØKSMÅL: Didier Deschamps saksøker Eric Cantona. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cantona mente at Deschamps viste rasistiske tendenser da han ikke tok med Karim Benzema og Hatem Ben Arfa i troppen til EM-sluttspillet i fotball sist sommer.

Forholdet mellom de tidligere franske landslagskameratene er ikke det beste.

– Dette er ikke akseptabelt, og jeg har ikke glemt det. Jeg har gjort noen juridiske undersøkelser, og jeg kjører denne saken i retten til siste slutt, sa Deschamps.

– Jeg er trener, og jeg er klar til å ta imot kjeft fra alle, men det finnes en grense som ikke kan krysses, sa Deschamps.

Blest

Cantonas uttalelser skapte opphausset stemning foran europamesterskapet, et mesterskap som endte med at Frankrike tapte for Portugal i finalen.

Dette sa Cantona i intervjuet som ble presentert i den engelske avisen The Guardian i mai.

– En ting er sikkert: Benzema og Ben Arfa er to av de beste spillerne i Frankrike, og de skal ikke til VM. Og uten tvil så stammer de fra Nord-Afrika. Det er åpent for debatt, sa Cantona og la for sikkerhets skyld til:

Fransk

– Deschamps har derimot et svært så fransk navn. Kanskje er han den eneste i hele Frankrike som har et vaskeekte fransk navn. Ingen i hans familie har noen gang blandet seg med noen. Du vet, akkurat som mormonene i USA.

Eric Cantona spilte 45 landskamper for Frankrike mellom 1987 og 1995. Cantona har flere ganger tidligere vært kritisk mot sin tidligere landslagskollega. Cantona la opp i 1997 før han skiftet til en karriere i filmbransjen. I 2007 giftet han seg med den fransk-algeriske skuespilleren Rachida Brakni.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!