Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Deshorn Brown er sikker på at Vålerenga reiser seg: - Vi skal kjempe om topp fem

Mener laget trenger å komme seg over dumpa.

SKAL KJEMPE SEG VIDERE: Deshorn Brown er sikker på at det blir bedre, og mener Vålerenga kan kjempe om topp fem-plassering. Her fra onsdagens cupkamp mot KFUM, hvor Brown scora to mål. Her med Enar Jääger. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
SKAL KJEMPE SEG VIDERE: Deshorn Brown er sikker på at det blir bedre, og mener Vålerenga kan kjempe om topp fem-plassering. Her fra onsdagens cupkamp mot KFUM, hvor Brown scora to mål. Her med Enar Jääger. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Deshorn Brown ble lovet en lysende Tippeliga-karriere da han kom til Vålerenga ifjor. Det endte med sju mål og tre assist, og etter en tøff start med laget denne sesongen, mente flere at Brown var en flopp.

I år nærmer han seg flere scorede mål med stormskritt, og kan være mannen som drar Vålerenga opp fra bunnstriden. I går scoret han to nye cupmål, da han sendte det blåkledde hovedstadslaget til fjerde runde.

- Det er en god følelse å ha scora litt mål. Jeg har fortsatt ikke scora så mye som jeg ønsker å gjøre, og målet mitt er å score to mål i hver kamp. Men vi får se, nå. Jeg vet ikke hvor mange mål jeg kan ende opp med til slutt denne sesongen, men det gjelder å holde seg i god form videre, sier Brown til Dagbladet.

- Vi spiller om topp fem Angrepsspilleren er enig i at «alt kan skje» i Tippeligaen, og tror det er litt av grunnen til at de ligger så langt nede på tabellen som de gjør (14. plass med seks poeng, journ.anm).

- Det har vært kamper hvor man har forventa at noen skal vinne, men så blir det tap. Det har vært sjokkerende. Generelt har det vært tøft i år. Men alt kan skje videre, nå må vi bare jobbe hardt. Vi kommer oss opp av dumpa.

Nå gjenstår fem seriekamper, før sommerpausen. Brown tror det blir tøffe oppgjør, og allerede førstkommende søndag skal laget i aksjon, hjemme mot Sarpsborg 08.

- Mentaliteten er at vi vinner de neste fem, nå. Men det blir ikke lett, vi har en tøff måned foran oss. Jeg tror vi får det til framover, og hvis ting går som det skal, kan jeg garantere at vi spiller om topp fem i høst. Vi må bare tro på oss selv.

- Skjønte ingenting Jamaicaneren prøver å ha troa på seg selv, og laget, hver eneste kamp. Men når det butter i mot, innrømmer han at det er tøft.

- Jeg prøver å holde hodet oppe. Såklart blir jeg frustrert, men selv om jeg ikke alltid føler meg bra, må jeg prøve å ikke la det trekke meg ned. Kona mi hjelper meg mye, og snakker med meg når jeg kommer hjem. Når datteren min smiler til meg blir jeg glad. Det hjelper, forteller han.

Da han kom til Vålerenga slet han med å komme inn i den nye kulturen og byen. Da familien kom på plass, hjalp det ham.

- De første månedene var jeg her helt alene, og ting var ikke alltid så greit. Du vet, jeg var jo på helt den andre siden av verden, med helt nye mennesker. Jeg skjønte ingenting. Jeg forstod for eksempel ikke hva folk sa. Nå forstår jeg mer, og føler meg mye bedre.

Hele Norges coronakart