Designer spesial- hansker før VM

Ole Einar Bjørndalen (33) frykter kulda under VM i Östersund i februar, og designer spesialhansker for å holde seg varm.

SJUSJØEN (Dagbladet): Årets VM i skiskyting går i de svenske skoger, og Östersund er kjent for å være kaldt og surt for utøverne.

– Det er alltid kulde og vind der. Jeg er ikke bekymret for ski og våpen, men det kan ofte bli veldig kaldt på hendene og føttene, sier Bjørndalen til Dagbladet.

Nye hansker og sokker

Utfordringen blir da å beholde varmen i hendene – samtidig som hodet skal være iskaldt. Det har selvsagt Bjørndalen, som liker å ligge ett par steg foran konkurrentene, tenkt på.

– Jeg holder på å utvikle et par hansker som er varmere, men samtidig ikke blir så klumpete at de hemmer meg når jeg skal skyte. Jeg utvikler de sammen med Odlo, og håper å kunne dra fordel av dem i VM, forteller Bjørndalen.

Han har også satt sitt navn på et par sokker i forkant av sesongen. I samarbeid med Bridgedale har Bjørndalen testet og utviklet paret som er ultimat for konkurransebeina hans.

– Jeg testet 8-9 ulike varianter før jeg ble fornøyd. Mot slutten av løpene når man er svett, får man ofte en film mellom huden, sokkene og skoene, og da blir man fort kald. Denne sokken drar til seg fuktigheten slik at det ikke skjer, sier Bjørndalen.

Les mer om Bjørndalens VM-forberedelser i dagens Dagbladet.

GÅR SINE EGNE VEIER: Ole Einar Bjørndalen har erfaring med bitter kulde i VM-byen Östersund. Derfor utvikler han nye hansker han skal bruke under mesterskapet. Foto: Scanpix
GÅR SINE EGNE VEIER: Ole Einar Bjørndalen har erfaring med bitter kulde i VM-byen Östersund. Derfor utvikler han nye hansker han skal bruke under mesterskapet. Foto: Scanpix Vis mer