Designer spesial- hansker før VM

Ole Einar Bjørndalen (33) frykter kulda under VM i Östersund i februar, og designer spesialhansker for å holde seg varm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SJUSJØEN (Dagbladet): Årets VM i skiskyting går i de svenske skoger, og Östersund er kjent for å være kaldt og surt for utøverne.

– Det er alltid kulde og vind der. Jeg er ikke bekymret for ski og våpen, men det kan ofte bli veldig kaldt på hendene og føttene, sier Bjørndalen til Dagbladet.

Nye hansker og sokker

Utfordringen blir da å beholde varmen i hendene – samtidig som hodet skal være iskaldt. Det har selvsagt Bjørndalen, som liker å ligge ett par steg foran konkurrentene, tenkt på.

– Jeg holder på å utvikle et par hansker som er varmere, men samtidig ikke blir så klumpete at de hemmer meg når jeg skal skyte. Jeg utvikler de sammen med Odlo, og håper å kunne dra fordel av dem i VM, forteller Bjørndalen.

Han har også satt sitt navn på et par sokker i forkant av sesongen. I samarbeid med Bridgedale har Bjørndalen testet og utviklet paret som er ultimat for konkurransebeina hans.

– Jeg testet 8-9 ulike varianter før jeg ble fornøyd. Mot slutten av løpene når man er svett, får man ofte en film mellom huden, sokkene og skoene, og da blir man fort kald. Denne sokken drar til seg fuktigheten slik at det ikke skjer, sier Bjørndalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer