Desmond Tutu vil at UEFA skal flytte U21-EM

Vil ikke at Israel skal arrangere mesterskapet.

 BER:  Desmond Tutu gjør som flere andre, og ber om at U21-EM må flyttes fra Israel. Foto: AFP PHOTO / STEPHANE DE SAKUTIN / NTB Scanpix
BER: Desmond Tutu gjør som flere andre, og ber om at U21-EM må flyttes fra Israel. Foto: AFP PHOTO / STEPHANE DE SAKUTIN / NTB ScanpixVis mer

Den sørafrikanske anti-apartheid forkjemperen Desmond Tutu er en av mange som ber UEFA flytte det kommende U21-EM fra Israel på grunn av landets behandling av palestinsk idrett.

UEFA har avslått alle anmodninger om å flytte mesterskapet hvor også Norge skal delta. EM-sluttspillet for U21-lag spilles i Israel fra 5. til 18. juni.

Tutus brev til den britiske avisen Guardian er ment for å øke presset på UEFA. Flere kjente og prominente sympatisører av den palestinske saken hadde også skrevet under brevet.

Senest i forrige uke talte UEFAs generalsekretær Gianni Infantino til UEFA-kongressen i London, og hvor han opplyste at de ikke vil flytte mesterskapet.

- UEFA og Det israelske fotballforbundet er ansvarlige for fotballen og kan ikke holdes til ansvar for den politikken en nasjon fører, sa blant annet Infantino på en pressekonferanse i forkant av UEFA-kongressen.

(NTB)