Wayne Hennessey i trøbbel

- Desperat etter å lære om nazistene

Roy Hodgson sier de skal ta hånd om situasjonen.

KEEPER: Wayne Hennessey beskyldes for å ha manglende kunnskap om Holocaust og andre verdenskrig. Foto: NTB scanpix
KEEPER: Wayne Hennessey beskyldes for å ha manglende kunnskap om Holocaust og andre verdenskrig. Foto: NTB scanpixVis mer

Wayne Hennessey (32) havnet i trøbbel i januar da han tilsynelatende gjorde en nazi-hilsen under en middag. Øyeblikket ble fanget på foto og lagt ut i sosiale medier, og mange beskyldte Crystal Palace-keeperen for å være ignorant og ufølsom.

Selv bortforklarte han situasjonen med at han hadde vinket og ropt, og kom med følgende forklaring på Twitter:

- I går kveld spiste jeg et måltid med lagkameratene mine og vi tok et gruppebilde. Jeg vinket og ropte til personen som tok bildet at han skulle kjappe seg. Samtidig tok jeg hånda til munnen for å få fram lyden. Når øyeblikket blir fryst, ser det ut som jeg gjør en helt upassende hilsen. Jeg kan forsikre alle om at jeg aldri ville gjort noe sånt. Det er helt tilfeldig at det ser sånn ut.

FÅR REFS: Crystal Palace-keeper Wayne Hennessey fikk kritikk etter dette bildet. Bak til venstre gjør spilleren en gest som kan minne om en nazi-hilsen. Selv hevdet spilleren at han vinket til fotografen. Foto: Max Meyer/Instagram
FÅR REFS: Crystal Palace-keeper Wayne Hennessey fikk kritikk etter dette bildet. Bak til venstre gjør spilleren en gest som kan minne om en nazi-hilsen. Selv hevdet spilleren at han vinket til fotografen. Foto: Max Meyer/Instagram Vis mer

- Svært desperat

Hennessey har blitt anklaget for å ha gjort en støtende handling av Det engelske fotballforbundet, som også har etterforsket saken. En kommisjon innad i Fotballforbundet mente derimot at det ikke helt sikkert kunne bevises at Hennessey hadde gjort en nazi-hilsen, men mente likevel at keeperen hadde vist manglende kunnskaper om Adolf Hitler, fascisme og Naziregimet.

- Vi skal jobbe tett sammen med Kick It Out (antirasistisk organisasjon, jou.anm.) for å finne en løsning i saken rundt denne spilleren, forteller Palace-manager Roy Hodgson til The Guardian.

Han sier at Hennessey ønsker å øke sin kunnskap om nazismen og hendelsene som fant sted under andre verdenskrig.

- Wayne er faktisk svært desperat etter å lære så mye han kan, sier Hodgson.

- Ærlig, snill og god

71-åringen er usikker på om det bare er Hennessey som mangler den nødvendige kunnskapen.

- Jeg har ingen anelse om kunnskapsnivået rundt Holocaust og andre verdenskrig, verken i vår eller andre klubber. Det er noe vi må ta hånd om, mener Hodgson, som ikke vil være for krass med Hennessey på grunn av hans manglende kunnskap.

- Jeg vet ikke hvor skuffet jeg bør være. Det er litt ulikt for folk i min generasjon, som var mye nærere på det som skjedde. Jeg er usikker på hva den yngre generasjonen lærer om det.

- Jeg synes det viktigste fra rapporten er at den er helt klar på at Wayne er en svært ærlig, snill og god kar, avsluttet manageren.