Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

DESPERAT LEO

Liverpool- Strasbourg 2- 0 (sammenlagt 2- 3). Øyvind Leonhardsen forsøkte like desperat som resten av Liverpool, men 2-0 var ett mål for lite på Anfield Road, og dermed er Liverpool ute av Uefa-cupen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed endte Liverpools europacupdrømmer som i forrige sesong: Også da tapte de 3- 0 borte og vant 2- 0 hjemme mot et fransk lag, dengang Paris St. Germain i cupvinnercupens semifinale.

- Spillerne var fantastiske. Da vi fikk det andre målet trodde jeg at vi hadde sjansen, men franskmennene holdt stand. Jeg kan ikke forlange mer av spillerne, sa manager Roy Evans etter kampen i går.

Spillerne ga alt, og holdt Strasbourg under massivt press i 90 minutter. Men den avgjørende scoringen uteble.

Bjørnebye ut

Alt virket håpløst da Michael Owen skjøt utenfor fra to meters hold ti minutter ut i 2. omgang, men Liverpool nektet å gi opp. Manager Roy Evans byttet ut sidebackene Bjørnebye og Rob Jones i et siste desperat forsøk på å få de nødvendige scoringene, og han lyktes nesten med innhopperne Patrik Berger og Karlheinz Riedle.

  • Etter få minutter på banen ble Riedle lagt ned innen for sekstenmeteren, og Robbie Fowler ordnet 1- 0 fra straffesparkmerket.
  • Samme Riedle nikket inn 2- 0 seks minutter før slutt.

Men mer maktet ikke de røde før dommer Rune Pedersen blåste av Liverpools drøm om avansement.

Feil løsninger

Selv om Liverpool kjempet helhjertet, valgte de sjelden de riktigste løsningene på Anfield Road. Steve McManaman ble nærmest gående arbeidsledig på høyrekanten, mens spillet ble presset inn i midten. Dermed ble Liverpool et lett bytte for Strasbourg-forsvaret.

Franskmennene skapte ikke en eneste målsjanse, men det var uinteressant. De kom til Anfield Road for å forsvare 3-0. Og den oppgaven greide de. Såvidt.

Hele Norges coronakart