Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Heidi Weng gikk på en smell i Tour de Ski

Desperat Weng ville stoppe: - Det er det sykeste jeg har vært med på

Heidi Weng følte seg piggere enn på lenge. Så gikk hun på en skikkelig smell på dagens Tour de Ski-etappe.

FØLTE SEG PIGG: Heidi Weng (nummer sju) hang lenge på vinneren Ingvild Flugstad Østberg, men gikk på en smell etter fem kilometer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FØLTE SEG PIGG: Heidi Weng (nummer sju) hang lenge på vinneren Ingvild Flugstad Østberg, men gikk på en smell etter fem kilometer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg følte meg skikkelig bra i fem kilometer. Akkurat da trodde jeg at jeg kunne være med og kjempe om en pallpass. Men så fikk Ingvild (Flugstad Østberg) en luke i bakken, og da jeg måtte tette den ble jeg helt tom, sier Heidi Weng.

Hun hadde rett og slett gått helt tom på dagens etappe, og ble desperat. Og det etter at hun hadde følt seg veldig bra i de første fem kilometerne på dagens 10 kilometer klassisk.

- Jeg var så tørst og gikk skikkelig på en smell, rett og slett. Jeg visste ikke om jeg kom meg til mål en periode. Men jeg kjempet på. Jeg har aldri følt meg så ferdig, sier Weng til norsk presse i Val di Fiemme.

Ville skrike ut

Så desperat var Heidi Weng at hun fortalte i et NRK-intervju at hun vurderte å stoppe opp for å få i seg noe drikke. Og det til tross for at hun, som hun selv sier, hadde drukket flere liter vann, eplejuice, sportsdrikk og Powerade tidligere på dagen:

- Det er det sykeste jeg har vært med på, sier Weng.

Hun fortsetter:

- Jeg har aldri hatt en sånn tomhetsfølelse før, jeg hadde lyst til å skrike til noen i støtteapparatet: Jeg må ha drikke.

Kan du slå venner, rivaler, langrennsløpere og eksperter i Fantaski?

Dagbladet og Swix lanserer et nytt managerspill for langrenn. Her kan du sette opp ditt eget lag bestående av seks jenter og seks gutter foran hver verdenscuprunde. Du får poeng ut ifra hvordan dine utøvere presterer.

Spillet går over hele sesongen, men du vinner premier hver eneste runde.

Ikke bekymret for monsterbakken

Weng sier at hun var helt ferdig, og er bare glad for at hun kom i mål. Til tross for at hun gikk på en smell i dag, tapte hun «bare» ett minutt og er fortsatt nummer sju i sammendraget.

Opp til Flugstad Østberg er det i underkant av fem minutter.

Til tross for dagens smell, er ikke Weng bekymret for morgendagens monsterbakke:

- Jeg håper dette ikke betyr noe for morgendagen. Jeg tviler på det. Jeg må bare være flink til å få i meg nok mat og veske, sier Weng.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!