Desperate: - Hjelp oss

Østerrike fortviler etter lockdown. Håper fotballandslaget kan sørge for et lyst øyeblikk og en opptur mot Norge i kveld.

I FLOMLYS: Norge fikk sin første og eneste trening på Ernst Happel Stadion i går kveld. Foto: NTB
I FLOMLYS: Norge fikk sin første og eneste trening på Ernst Happel Stadion i går kveld. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Østerrike - Norge, kl. 20.45 på TV 2

Her trener Ruben Gabrielsen (28) og de andre nordmennene på mektige Ernst Happel Stadion i Wien tirsdag kveld.

Etter fotballforbundets desperate telefonrunde i helga, klarer Norge å stille et lag mot Østerrike klokka 20.45 i kveld.

Om det ikke er 1930-tallets desperasjon i Østerrike, er stemningen betydelig nedtrykt. Tirsdag gikk landet inn i lockdown på grunn av coronaviruset. Nå kommer desperate bønner:

Alpelandet trenger en triumf å glede seg over!

I OVERSKRIFTENE: Kronen Zeitung bruker fire sider på kampen mellom Østerrike og Norge i kveld. Her er to av dem.
I OVERSKRIFTENE: Kronen Zeitung bruker fire sider på kampen mellom Østerrike og Norge i kveld. Her er to av dem. Vis mer

Kveldens kamp handler om gruppeseier i Nations League.

- Hjelp oss, vær så snill, skriver kommentator Peter Frauneder i papirutgaven av Kronen Zeitung i dag.

- 16. mars 2020. Minner. Sorg. Lammelse. Det var den første dagen med lockdown. Det var den verste dagen i livet. Angivelig. Men nå er vi der igjen. Stemningen er spøkelsesaktig. Gatene er folketomme, påpeker Frauneder.

- Ingen glede i møte med venner. Ingen ferie. Ingen teaterbesøk. Ingenting! Derfor er det enda viktigere at det østerrikske landslaget vinner mot Norge i dag, og sørger for gruppeseier i Nations League. Gi oss i det minste en liten grunn til å juble, slår Kronen Zeitung-profilen fast.

Han viser til at den østerrikske tennisspilleren Dominic Thiem slo Rafael Nadal i London i går, og appellerer nå til fotballandslaget:

- Hjelp oss, vær så snill!

MEKTIGE KULISSER: Ernst Happel Stadion tar 53 000 tilskuere, men blir folktom i kveld på grunn av coronaviruset. Foto: NTB
MEKTIGE KULISSER: Ernst Happel Stadion tar 53 000 tilskuere, men blir folktom i kveld på grunn av coronaviruset. Foto: NTB Vis mer

Østerrike er store favoritter mot Norge. Men ingen vet hva fungerende trener Leif Gunnar Smerud kommer med i kveld.

Ingen er i tvil om at Norge kan mønstre habile fotballspillere etter at førstelaget måtte i karantene på grunn av Omar Elabdellaouis positive coronatest. Men laget er mer eller mindre rasket sammen.

Uten relasjoner.

Og uten at alle spillerne engang har fått snakket sammen.

KAPTEIN: Mats Møller Dæhli er utpekt som kaptein i kveld, og sier han og spillerne skal gi alt i kampen mot Østerrike. Video: NTB Vis mer

- Østerrike er favoritt, det sier seg egentlig selv, sa Smerud da han møtte mediene på Ernst Happel Stadion i går kveld.

- De har et solid, sterkt mannskap med stor erfaring og spiller hjemme. De har også hatt veldig gode forberedelser, men de møter en sulten norsk gjeng, og vi får prøve å utnytte det.

Skal Norge gå til topps i gruppa, må laget vinne med to mål - eller score mer enn ett bortemål og vinne. Innbyrdes oppgjør teller ved poenglikhet. Det omvendte kampen på Ullevaal endte med 2-1 til Østerrike.

NATIONS LEAGUE

Østerrike43016-49
Norge430111-39
Romania41124-84
Nord-Irland40132-81
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer