Desperate Luton tryglet Liverpool om penger

Men fikk nei av cupmotstanderen.

(Dagbladet.no): Det er en kriserammet klubb som tar imot Liverpool i dagens 3. runde av FA-cupen. Luton Town spilte så seint som i 1992 på det øverste nivået i England, men ligger nå på nedrykksplass i League 1.

Og enda verre: Klubben står på konkursens rand, taper over fire millioner kroner månedlig og er satt under administrasjon.

De siste ni ukene har spillerne bare mottatt to og en halv ukelønn, og i desember donerte manager Kevin Blackwell sin egen lønn til de unge spillerne i klubben. Lønningene for A-lagsspillerne ligger på mellom 175 og 400 pund i uka.

Kontrastene er med andre ord enorme til dagens motstander.

Mini mot Rolls-Royce

På grunn av den akutte økonomiske situasjonen, gikk Luton så langt som å henvende seg til Liverpool med bønn om en hjelpende hånd, skriver The Times og en rekke engelske medier i dag.

Premier League-giganten ble bedt om å avse sine billettinntekter til dagens oppgjør på Kenilworth Road, som tar rundt 10 000 tilskuere. Av billettpengene går vanligvis 45 prosent til hjemmelaget, 45 prosent til bortelaget og 10 prosent til FA.

For hvert lag er det snakk om en drøy million kroner, ifølge The Times, med andre ord omtrent hva Fernando Torres tjener i uka.

MØTER LUTON I DAG: Rafael Benitez og Liverpool er storfavoritt mot lille Luton i FA-cupen i dag. Engelsk presse er mest opptatt av at Liverpool avslo en desperat forespørsel fra Luton, om å gi dem alle billettinntektene fra dagens oppgjør. Foto: REUTERS
MØTER LUTON I DAG: Rafael Benitez og Liverpool er storfavoritt mot lille Luton i FA-cupen i dag. Engelsk presse er mest opptatt av at Liverpool avslo en desperat forespørsel fra Luton, om å gi dem alle billettinntektene fra dagens oppgjør. Foto: REUTERS Vis mer

Men Liverpool avslo forespørselen.

- De sa vel noe sånt som at «vi må betale spillere 100 000 pund i uka. Dere må fleipe, hvis ikke ville vi vært i deres situasjon». Vi er bare nødt til å akseptere det. Noen mennesker her i livet har en Rolls-Royce, mens andre har en Mini. Vi kjører rundt i Mini, sier manager Blackwell.

Garantert TV-penger

Men til tross for Liverpools tiggeavslag kan Lutons spillere regne med å få betalt denne uka. Takket være at kampen blir direktesendt på TV, får begge klubber 150 000 pund hver - ca. 1 600 000 kroner.

I tillegg får klubben som går seirende ut av oppgjøret ytterligere 40 000 pund.

Men den summen kan nok Luton bare drømme om.

• Din mening: Burde Liverpool være generøse nok til å avse sine billettinntekter - eller ville det vært dumsnilt?

Desperate Luton tryglet Liverpool om penger
<B>HAR GITT BORT SIN EGEN LØNN:</B> Luton-manager Kevin Blackwell, her mens han ledet Leeds, donerte i desember bort sin egen lønn til klubbens unge spillere.