HISTORISK SEIER: Tre scoringer av Moi Elyounoussi og totalt åtte mål ga Norge den største borteseieren i historien. Video: MAX Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

San Marino - Norge

Desperate spillere på San Marino tryglet Norge: - Ro dere ned

Følte det ydmykende da målene trillet inn

San Marino – Norge 0-8

SAN MARINO (Dagbladet): Norge rullet over San Marino torsdag kveld og vant hele 8–0. Hva seieren betyr kan i ettertid diskuteres. San Marino består av amatørspillere som har jobb eller studier ved siden av fotballen.

For hjemmelaget ble det en svært ydmykende kveld. Ved pause var stillingen 0–4. Ved full tid sto det 0–8 på lystavla. På et tidspunkt syntes hjemmelagets spillere at det gikk over stokk og stein. De rett og slett tryglet nordmennene om ikke å score flere mål.

Det avslører en av Norges beste spillere, Markus Henriksen, overfor Dagbladet.

- De sa vi måtte ta det med ro. Jeg tror de syntes det var litt tøft utpå der. Det viser at vi gjorde en OK kamp, sier Henriksen.

Høyt balltempo

Mohamed Elyounoussi var Norges beste spiller med tre mål.

- Vi gjorde det vi fikk beskjed om. Vi skulle ha høyt balltempo og mange bevegelser. Det var viktig å få en tidlig scoring. Og det gjorde vi. San Marino var ikke all verdens, påpeker Henriksen.

For Norge ble det en grei opptur etter 0-6-nederlaget for Tyskland i september. Men det er faktisk litt vanskelig å måle prestasjonen. Rett og slett fordi San Marino var San Marino. Et av verdens dårligste fotballag.

Lagets trener, Pierangelo Manzaroli, var ikke høy i hatten da han ruslet ut av stadion seint torsdag kveld. Han var elegant i klærne. Like elegant var ikke spillerne hans.

- Det var tøft. Norge var på et annet nivå enn oss, sier han til Dagbladet. San Marino har bare vunnet én kamp gjennom hele historien. Det skjedde i et treningsoppgjør mot Liechtenstein i 2004.

Rekorden: 12-0

Før kampen uttalte trener Lars Lagerbäck at han ville være fornøyd med 3-0-seier. Men dette gikk over all forventning. Historiens største, norske seier kom i 1946. Den gang slo vi Finland 12-0.

- Framfor alt er jeg glad for at spillerne viste konsentrasjon gjennom hele kampen, sier Lagerbäck til Eurosport.

- Vi fikk den strukturen vi ville ha angrepsmessig. Det er ikke det beste laget vi møtte. Men det er ikke alle som scorer åtte mål på dem.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen sier han anser San Marino omtrent like godt som et norsk 2. divisjonslag under midten på tabellen.

Søndag er Nord-Irland motstander på Ullevaal. Den spiller trolig ikke Joshua King, som pådro seg en skade på baksiden av låret. Norge er uansett sjanseløs på VM-sluttspillet i Russland neste sommer. Tyskland er gruppevinner.

VM-kvalik
Tyskland990038-327
Nord-Irland961217-519
Tsjekkia933312-1012
Norge931516-1610
Aserbajdsjan93159-1410
San Marino90092-460