- Desperate tider

Store deler av Manchester United-fansen er frustrerte over klubbens desperate stjernejakt. Mye av sinne rettes mot klubbdirektør Ed Woodward og eierne.

<strong>TUNG TID:</strong> Ole Gunnar Solskjær står med to tap på tre seriekamper og fikk heller ikke førstevalget før overgangsvinduet stengte. Foto: NTB
TUNG TID: Ole Gunnar Solskjær står med to tap på tre seriekamper og fikk heller ikke førstevalget før overgangsvinduet stengte. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Manchester Uniteds overgangsvindu handlet i stor grad om et spørsmål: Ville de røde sikre seg Borussia Dortmund-stjerna Jadon Sancho?

20-åringen har vært linket til de røde i mange uker, og skal etter rapportene ha blitt enig om de personlige betingelsene dersom United bladde opp 120 millioner euro.

Det gjorde de ikke.

I stedet ble venstrebacken Alex Telles (27) hentet fra Porto på Deadline Day, sammen med spissen Edinson Cavani (33), som var gratis etter et opphold i PSG. I tillegg ble tre unggutter for framtida sikret.

«Desperate tider», skriver James Ducker i The Telegraph.

Han mener Manchester Uniteds «desperate jakt etter en høyreving endte med nederlag».

Frustrasjon

Mye av frustrasjon er rettet mot Glazer-familien, som eier Manchester United og til stadighet tar ut penger fra klubben, samt klubbdirektør Ed Woodward - som ifølge Daily Mirror skal ha hatt økt vakthold rundt huset som følge av sinte supportere under et skuffende overgangsvindu.

Frustrasjonen er særlig stor blant fansen i sosiale medier, hvor mange får utløp for det med å spy ut eder og galle. For forventningene var store før vinduet ble lukket for denne gang.

«Solskjær våkner i dag opp til den samme realiteten som gikk opp for Moyes, van Gaal og Mourinho. Sponsoravtaler/supportergrupper/sosiale medier fører ikke til overganger», skriver James Robson i Standard.

Robson mener managerne som har vært etter Sir Alex Ferguson har blitt sviktet når det gjelder kjøp/salg og at dette er tydelig merkbart når det gjelder de sportslige resultatene de siste sesongene.

Skribent Andy Mitten, som lenge har jobbet tett på Manchester United, hadde nylig en avstemming på Twitter der han spurte hva slags følelse Manchester United-fansen satt igjen med da overgangsvinduet stengte.

I skrivende øyeblikk er det kommet inn 26 000 stemmer, og rundt 9 prosent er fornøyd. 36 prosent er skeptiske, mens 55 prosent mener det har vært svakt.

Solskjær om stjernekjøp

Flørten med Barcelona-angriper Ousmane Dembélé førte heller ikke fram for United på Deadline Day, en overgang som lenge tydet på å være plan B dersom Sancho ikke kom.

«Hvis du hadde fortalt Manchester United-fans for tre måneder siden at overgangsvinduet ville endt med 1-6 mot Tottenham og at Jadon Sancho ble værende i Tyskland, ville de garantert ikke trodd deg», skriver lokalavisa Manchester Evening News.

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær er på sin side fornøyd med de signeringene som ble gjort mandag.

- Først og fremst vil jeg ønske Alex (Telles) velkommen til United. Han er en spiller vi har fulgt en stund og det han har vist de siste åra er nøyaktig det vi er på utkikk etter. Han kjemper og er en vinner og vil tilføre skikkelig besluttsomhet og konkurranse i troppen. Alex har kvalitetene, både som spiller og som person, som vi ønsker her i Manchester United, sier Solskjær til Manchester Uniteds hjemmeside.

Om Edinson Cavani, sier Solskjær:

- Edinson er en erfaren profesjonell som alltid gir alt for laget. Målsnittet for klubb og landslag er fantastisk og vi er fornøyde med å signere en spiller av hans kaliber. Han vil tilføre energi, styrke, lederskap og en fantastisk mentalitet til laget, men det viktigste er at han vil levere scoringer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer