Desperate tiltak for å redde klubb

Den engelske klubben Bury er i økonomisk trøbbel - risikerer å bli kastet ut av ligaen.

PROTEST: Den tidligere klubbdirektøren Joy Hart har tatt drastiske tiltak i et forsøk på å redde klubben. Hun lenket seg i dag til Gigg Lane for å protestere og be om hjelp. Supportere har også satt opp en symbolsk kiste. Foto: NTB Scanpix
PROTEST: Den tidligere klubbdirektøren Joy Hart har tatt drastiske tiltak i et forsøk på å redde klubben. Hun lenket seg i dag til Gigg Lane for å protestere og be om hjelp. Supportere har også satt opp en symbolsk kiste. Foto: NTB ScanpixVis mer

«RIP Bury F.C. 1885?»

Det er spørsmålet ledelsen i den engelske fotballklubben Bury F.C., som ble stiftet tilbake i 1885, stiller seg.

For nå kan det være slutt.

Den tidligere klubbdirektøren Joy Hart har gjort drastiske tiltak i et forsøk på å redde klubben. Hun lenket seg i dag til inngangen ved Gigg Lane for å protestere og be om hjelp. Supportere har også satt opp en symbolsk kiste i anledningen.

Hart er datter til Bury-legende Les Hart, som har fått oppkalt en tribunedel på Gigg Lane etter seg.

Klubben som ligger i League One (tredjedivisjon i England) har allerede fått utsatt fem kamper denne sesongen og blitt trukket 12 poeng som straff.

Årsaken er at klubben ikke har lagt fram bevis for at de kan betale kreditorer eller har lagt fram en tydelig plan for hvordan klubben skal drives denne sesongen.

Bury-eier Steve Dale sier at han vurderer å selge klubben, men vil ikke gjøre det før den finansielle stabiliteten i klubben har blitt gjenopprettet. Han har nylig avslått et bud på klubben, fordi han mener han kan få et bedre tilbud, skriver BBC.

Den engelske fotballigaen (EFL) er skuffet over over at Dale ikke har godtatt et salg, og mener at han utnytter situasjonen.

Dersom ikke Bury klarer å få orden på økonomien, risikerer klubben å bli kastet ut av ligaen førstkommende fredag. Bury er allerede kastet ut av Ligacupen denne sesongen.

«Som klubb forstår vi hvor frustrerende det må være for våre fans med tanke på de siste hendelsene. Vi ber om at dere står bak oss og er tøffe i møtet med motgang, samtidig som vi streber etter en løsning med EFL for å få Bury FC tilbake på rett spor», heter det i en uttalelse fra klubben.

Dersom Bury kastes ut av League One, vil sesongen fullføres med 23 lag, hvorav tre vil rykke ned i stedet for fire.