DesRochers i storform da VIF skapte spenning i sluttspillet

Sikret en sjette semifinalekamp mot Lørenskog.

I FORM. Vålerengas keeper Patrick DesRochers god i kampen mot Lørenskog. Her er Garret Robin (Lik), Christian Thygsen (Lik), keeper Patrick DesRochers, Jesper Hoel (Vif) og Anders Hilt Jørgensen (Vif).
Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix
I FORM. Vålerengas keeper Patrick DesRochers god i kampen mot Lørenskog. Her er Garret Robin (Lik), Christian Thygsen (Lik), keeper Patrick DesRochers, Jesper Hoel (Vif) og Anders Hilt Jørgensen (Vif). Foto: Fredrik Varfjell / ScanpixVis mer

Vålerenga-målvakt Patrick DesRochers var umulig å overliste da VIF sikret en sjette semifinalekamp i NM-sluttspillet med 2-0-seier borte mot Lørenskog mandag.

Canadieren stoppet absolutt alt som kom av forsøk på mål fra hjemmelaget. Spesielt redningen da Christian Thygesen hadde omtrent vidåpent mål på stillingen 0-1 var av det utrolige slaget.

Totalt avverget DesRochers 48 skudd. Lørenskog vant skuddstatistikken med 48-21, og det var ingen tvil om hvem som var Vålerengas viktigste mann i Lørenskog ishall.

Roste lagkameratene - Det var fantastisk innsats fra alle i dag. Vi vet at vi hele tiden må presse et lag som dette, som har så mye ferdigheter. Det var travelt der ute, men så lenge de ikke fikk tid til å se hvor de skjøt gjorde det jobben min mye enklere, sa VIFs redningsmann DesRochers til TV 2 etter kampslutt.

- Jeg synes alle spilte bra, og det var godt å se at de unge tok steget opp og presterte i dag, la målvakten til.

Vertene fikk nok av muligheter til å spille i overtall, men var verken konsentrerte eller presise nok til å få uttelling. Da James Sixsmith i tillegg slurvet utilgivelig med en pasning i overtallsspill tidlig i annen periode fikk VIFs Jonas Oppøyen en dobbeltsjanse til å sette inn 2-0. Oppøyen satte inn pucken på forsøk nummer to etter en retur fra Jürgen Penker.

- Sterkt Tomålsledelsen var aldri sterkt truet ettersom Lørenskog ikke klarte å overliste Patrick DesRochers. Dermed klarte ikke romerikingene å ta seg til en historisk første NM-finale.

- Vi visste at de kom til å ha pucken mest og skyte mye. Derfor var vi klare på at vi skulle hjelpe Patrick best mulig. Jeg synes vi var sterke foran ham, og det er sterkt at vi holdt nullen. Nå har vi greid å holde nullen i 60 minutter to ganger på rad her. Sist scoret ikke Lørenskog før på overtid, påpekte Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen.

Vålerenga reduserte til 2-3 i kamper og ordnet et nytt møte mellom naborivalene i Jordal Amfi onsdag.

(NTB)