FOKUSERT: Landslagssjef Egil Olsen trente fotballandslaget i ettermiddag på Bislett Stadion, nå venter Kypros. 
Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
FOKUSERT: Landslagssjef Egil Olsen trente fotballandslaget i ettermiddag på Bislett Stadion, nå venter Kypros. Foto: Sara Johannessen / SCANPIXVis mer

- Dessverre er de veldig gjennombruddshissige

Drillo mener Kypros likner på Norge.

||| HOTEL BRISTOL (Dagbladet): Egil Olsen advarer mot Kypros foran den viktige EM-kvalikkampen som venter fredag kveld.

- Vi møter et godt lag, et lag som har tatt konsekvensen av at de som oftest møter motstandere som er bedre enn dem selv, noe som gjenspeiles i at de har avansert fra rundt 100. til 43. plass på FIFA-rankingen på kort tid, sier Drillo, på pressetreffet tre dager før avspark.

Drillo ser et lag som ikke er helt ulikt hans eget.

- Dessverre er de veldig gjennombruddshissige, løpsvillige og gode i kontringsfasen. Offensivt likner de med andre ord på oss. Forskjellene ligger på det defensive. De er opptatt av å ha mange folk på rett side, og er markeringsorienterte, sier Olsen.

OK med uavgjort
Med seier mot Kypros tror Drillo at veldig mye er gjort med tanke på kampen om å havne på en av de to øverste kampene i gruppa.

- Uavgjort vil være et OK resultat, men jeg vil kanskje se det annerledes etter kampen. Kanskje er vi uheldige som bare får med ett, kanskje er vi griseheldige som klamrer oss fast til ett poeng.

Drillo og staben har sett Kypros' tre siste kvalikkamper, 2-3 tap for Italia etter 2-0-ledelse, 4-1 over Bulgaria og 4-4 mot Portugal. Kypros har imponert ham i deler av spillet.

- Kypros var gode lenge mot Portugal, men på stillingen 4-3 til Portugal hadde de skikkelig flaks, da slapp de til fem store målsjanser men klarte likevel selv å utlikne. Ti mål på tre kvalikkamper mot motstandere på høyt nivå er likevel veldig sterkt, sier Drillo.

- Hvordan er de sammenliknet med Island?

- Per nå ligger de veldig mye høyere enn Island på FIFA-rankingen, men jeg tror ikke forskjellen er så stor. Vi er nødt til å ta Kypros veldig på alvor, men slik jeg ser det har vi en fair sjanse til å vinne.

- Det er kanskje ideelt å møte Kypros nå som eliteseriespillerne er mot slutten av sin sesong, mens utenlandsproffene har kommet godt i gang?

- Jeg vil tro at september/oktober passer oss bra, men også Kypros har holdt på en stund nå, og var veldig gode på samme bane på samme tid for et år siden, sier landslagssjefen.

Wæhler småskadet
Laguttaket vil ikke Drillo si så mye om foreløpig, men han tillater seg likevel noen drypp av informasjon.

- Jeg vil ikke si så mye om laguttaket eller kampplan, men når man har slått Frankrike og Portugal, sier det seg selv at det ikke er så mye å endre på. Jeg kan røpe at Brede spiller, fleiper Drillo.

Skadesituasjonen er som forventet. Kjetil Wæhler spilte 90 minutter for Aalborg i går, men kjenner fortsatt litt til en gammel smell. Etter en prat med landslagslege Thor Einar Andersen er han likevel optimistisk med tanke på spill.

John Carew erklærte seg spilleklar i helgen, etter lengre tids trøbbel med kroppen.

- Han har klagd litt over vondt i ryggen, men føler seg bra igjen nå, og vil trene for fullt i morgen. I så måte er han bortimot 100 prosent, sier Drillo.

Resultatene viktigst
Forrige landslagsrunde ble preget av spillestildebatt her hjemme, til tross for Norges gode resultater. Det dukket også opp på dagens pressetreff.

Drillo mener folk flest er lite opptatt av debatten så lenge Norge gjør det bra.

- Det er så enkelt at så lenge laget vinner, er folk flest mindre opptatt av måten vi vinner på. Mye mindre enn ekspertene og media. Fotball er så enkelt og greit at det er et taper- og vinnerspill. Det kan du spørre Liverpool-tilhengere om, sier han.

- Jeg kan nevne et tankeeksperiment jeg har gjort: Si at Norge hadde møtt Spania, og de hadde vært de som satset på kontringer og vært gjennombruddshissige, mens vi hadde spilt ballbesittende som Barcelona. Da hadde vi blitt knust, og alle hadde sagt at den kontringsfokuserte og gjennombruddshissige stilen hadde vært den riktige, mener Drillo