BESTEMANN. Sjakkspiller Magnus Carlsen vant enkelt mot Robert Olufsen (t.h.), og brukte 23 sekunder. I bakgrunnen manager Espen Agdestein
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
BESTEMANN. Sjakkspiller Magnus Carlsen vant enkelt mot Robert Olufsen (t.h.), og brukte 23 sekunder. I bakgrunnen manager Espen Agdestein Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpixVis mer

- Dessverre er Magnus sjelden sjenerøs

Bestemann holdt i 23 sekunder.

Alle de fem lynsjakkspillerne som fikk prøve seg mot verdensmester Magnus Carlsen torsdag nådde målet sitt: Å holde ut lenger enn Microsoft-gründer Bill Gates gjorde i samme situasjon.

Lynsjakkturneringen fant sted på Forus i forbindelse med en samling for Norway Chess sine sponsorer. Magnus Carlsen trakk selv fem motstandere, som deretter fikk to minutter på seg mot Carlsens 30 sekunder.

På TV-programmet Skavlan brukte Magnus Carlsen 11 sekunder på å slå Bill Gates. Alle torsdagens motstandere klarte bedre enn som så.

Bestemann av de fem motstanderne var Robert Olufsen, som holdt ut i hele 23 sekunder.

- Det er helt fantastisk å ha spilt mot ham, en stor opplevelse. Det er som å få gå skitur med Bjørndalen. Jeg er stolt og fornøyd med å ha greid meg mer enn dobbelt så lenge som Gates, sier Olufsen til NTB.

Med seg hjem fikk han et signert sjakkbrett.

Sjelden sjenerøs Carlsens manager Espen Agdestein kommenterte lynsjakken og introduserte motspillerne. Utfordrer Ole Gilje innrømmet at han hadde lite erfaring, og sa nervøst at han håpet Magnus skulle være «gilde» med ham.

- Dessverre er Magnus sjelden sjenerøs på sjakkbrettet, svarte Agdestein lakonisk.

Selv kommenterte Carlsen de fem rundene slik etterpå:

- Det gikk litt over stokk og stein.

- Hvor god må man være for å slå deg på 30 sekunder, spurte Agdestein.

- Jeg tror du kan klare det, svarte Magnus.

Dermed satte Agdestein seg til bords. Et målløst publikum så brikkene fly og trekkene gå unna i et vanvittig tempo:

- Jeg har aldri spilt mot Espen med så lite tid før. Det kom litt ut av kontroll på et tidspunkt, men det var veldig gøy. Men så ble det remis fordi jeg gikk ut på tid, og han hadde ingen brikker til å sette sjakk matt, oppsummerte Carlsen overfor NTB etterpå.

Spilte igjen Til slutt fikk enda en person prøve seg. Stein Bru har nemlig spilt mot Carlsen før, i 2000.

- Det var en litt annen Magnus dette her, lo han etter å ha blitt slått av mesteren igjen, 14 år etter.

Torsdagens samling var en gest til de mange sponsorene av turneringen Norway Chess, som arrangeres for annen gang i Sandnes de første ukene i juni. Store deler av verdenseliten deltar: Levon Aronian, Vladimir Kramnik, Veselin Topalov, Fabiano Caruana, Sergej Karjakin, Aleksander Gristsjuk og Peter Svidler.

Jon Ludvig Hammer og Simen Agdestein skal i slutten av april spille om en av de to siste plassene.

- Jeg gleder meg veldig til Norway Chess, sier Carlsen.

(NTB)