Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dessverre for Anand har gudene plassert Carlsen i sluttspillet

Kontroversiell Kasparov med ny Carlsen-hyllest.

UHELDIG FOR ANAND: Tidligere verdensmester Garry Kasparov mener Carlsen spiller med en nærmest gudegitt gavet i sluttfasen av spillet. Foto: FIDE
UHELDIG FOR ANAND: Tidligere verdensmester Garry Kasparov mener Carlsen spiller med en nærmest gudegitt gavet i sluttfasen av spillet. Foto: FIDE Vis mer

(Dagbladet): Den tidligere verdensmesteren, Garry Kasparov, har ikke lagt skjul på at han er en stor tilhenger av Magnus Carlsen.

Han fortsatte den hyllesten etter dagens bragd i Chennai, hvor Carlsen trakk det lengste strået og gikk opp i en 3-2-ledelse.

På twitter trekker stormesteren opp et sitat fra en tidligere sjakklegende, Siegbert Tarrasch.

Tarrasch sa at «før sluttspillet har gudene plassert midtspillet». Kasparov tok denne lenger og kom med følgende melding.

- Dessverre for Anand har gudene plassert Carlsen i sluttspillet.

Sluttspillet i sjakk er den fasen av spillet hvor det er få brikker igjen på brettet, og ting langt på vei er «avviklet». Med andre ord er mange av de største og viktigste brikkene byttet bort.

Carlsen er kjent for å kanskje være verdens beste på sluttspill, og det er altså noe Kasparov nå støtter opp om.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media