Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dessverre tror noen at de er større enn klubben

Tidligere VIF-direktør Kjetil Siem med hard kritikk av Klanen. - Han er helt på viddene, og veit det sjøl, er svaret.

COMEBACK: Kjetil Siem er tilbake i norsk toppfotball, denne gang som forvalter av tv-rettighetene til kanalen MAX. Siem starter med å ta et oppgjør med sine tidligere samarbeidspartnere i VIF-Klanen.
Foto: Lise Åserud / Scanpix
COMEBACK: Kjetil Siem er tilbake i norsk toppfotball, denne gang som forvalter av tv-rettighetene til kanalen MAX. Siem starter med å ta et oppgjør med sine tidligere samarbeidspartnere i VIF-Klanen. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

Følg Vålerenga - Aalesund i Dagbladets fotballstudio kl. 19!

(Dagbladet): I kveld kan den nyansatte sportsdirektøren i TVNorge Kjetil Siem for første gang vise gamleklubben Vålerenga i fredagsfotballsendingene på MAX, når Aalesund besøker Ullevaal.

Det gjør han samtidig som han går til frontalangrep på supporterne i Klanen i siste utgave av Vål'enga-magasinet, som traff stativene i dag.

- Dessverre tror noen at Klanen er større enn klubben. De er på ville veier, sier Siem i intervjuet med supporterbladet, og utdyper:

- Vålerengas supporterskare er en sammensatt gruppe, der de som sitter i ledelsen og styret av Klanen til tider misforstår sin rolle - og oppslutning blant medlemmene sine. De blander seg altfor mye inn i ting de absolutt ikke har noe med, og greier aldri sortere blandingen mellom uavhengighet og avhengighet.

Krasse ord fra en gammel venn, men dette er en diskusjon Klanen veldig gjerne tar.

- Hvor lang tid har du? spør talsmann Christian Kjellsen og ler da Dagbladet ringer.

- Først og fremst, Kjetil gjør dette kun for å fyre oss opp, og det klarer han. Han klarer jo å gjøre meg illsint i løpet av en setning. Kjetil vil bare skape blest om fotballproduktet han sitter og styrer med. Han er helt på viddene, og han veit det sjøl. Men vi aksepterer mer enn gjerne den duellen, sier Kjellsen.

Talsmannen skal skrive et svar til Kjetil Siem i neste utgave av Vål'enga-magasinet.

Før det gir han gjerne en forsøksvis kortversjon av hva den artikkelen kommer til å inneholde.

- Saken er at Vålerenga Fotball har et hovedstyre, som har en avtale med et akseselskap. Da Siem var i klubben het det ASA, nå heter det Invest AS. Nå, Kjetil så, og ser, tingene som en forretningsmann, og det er vel og bra, for klubben trenger det økonomiske aspektet, sier Kjellsen.

- Men Klanen vil ha en klubb som kan drive seg selv, og jobber for det. Vi har et driftsbudsjett som dekker Vål'enga-sjappa, fester, busser til bortekamper, Norway Cup, to puber og alle disse tingene. Alt overskudd går rett inn i et fond som skal brukes til infrastruktur og breddesatsinga i klubben - og til et nødfond til når - og da sier jeg ikke hvis - klubben går konkurs neste gang, sier Kjellsen.

Er ikke dumme
Klanstalsmannen mener irritasjonen til Kjetil Siem, og de som nå er i posisjonen han hadde i Vålerenga, oppstår når Klanen bruker sin økonomiske makt til å mene ting om hvordan klubben drives.

- Det er selvfølgelig plagsomt for Siem når vi sitter der med flere millioner til klubben som vi har meninger om hvordan skal brukes. Noen vil kanskje ønske at vi bare skal støtte klubben med midler ukritisk, men da hadde det vel endt med tjue ekstra gullkanta VIP-losjer. Vi har et veldig godt samarbeid med klubben, men vi vil alltid være uavhengige og en vaktbikkje, sier Kjellsen.

- Vi skjønner godt at noen kan ønske seg 5-6000 lydige folk på tribunen som sitter der med rosa gummiklappere og heier. Vi er også helt klare over at fotballinvestorer er et helt nødvendig onde. Men vi er ikke dumme, heller. Vi vet at vi sitter i en supergunstig posisjon, der vi kan føle og mene akkurat så mye vi vil, sier han.

- Siem sier noen tror Klanen er større enn klubben, hva tenker du om det?

- Det er en diskusjon på et så mye lavere nivå at jeg ikke gidder å kommentere det engang, det får stå for Kjetils regning. Når det er sagt vil det alltid være områder Klanen ikke kommer til å blande seg inn i, for eksempel personalpolitikken i klubben, eller hva investeringsselskapet skal gjøre, sånne ting, sier Kjellsen.

- Jeg legger heller ikke skjul på at mange av oss var sure på Martin (Andresen) i den tida det gikk dårlig, og gjorde det klart for ledelsen når vi var i kontakt med dem. Da har jeg heller ingen problemer med å si at jeg heldigvis tok feil. Men det betyr ikke at vi skal slutte å være brysomme, sier han.

Fortsatt uenigheter
Med Kjetil Siem som direktør tok Vålerenga sølv i 2004 og gull i 2005, og leverte overskudd i begge sesongene.

Nå er det Pål Breen som sitter med den samme makta på Valle. Christian Kjellsen sier Klanens forhold til klubbledelsen ikke er særlig annerledes nå enn det var under Siems tid.

- Igjen, jeg er god kamerat med Kjetil Siem, og jeg er god kamerat med Pål Breen. Men det er klart at jeg har uenigheter med Breen, vi står jo på hver vår side. Han er satt til å gjøre en jobb overfor sin ledelse, aksjeselskapet. For oss er som sagt de eksterne investorene et nødvendig onde, sier han.

- Vi ser ting veldig forskjellig, sånn er det. Vi trenger ikke å forholde oss så mye til de ti neste kampene for å beholde jobben vår, vi forholder oss gjerne til de ti neste sesongene. Men som sagt, jeg veit at Kjetil sier dette nå for å fyre oss opp. Og det klarer han, sier Kjellsen humrende.

Først skal det altså handle om fotball, og Vålerenga - Aalesund på Ullevaal i kveld, der Klanen også får et gjensyn med en annen vestlending fra gullårene, Kjetil Rekdal.

- Vi vinner ganske enkelt, 3-0, tipper jeg. Og bare Reka holder seg unna shorts i kveld, så blir det nok hyggelig å se han igjen også, sier Christian Kjellsen til Dagbladet.

TIL STØTTE OG BRY: Klanen stiller opp for Vålerenga, i tykt og tynt. Men de krever også å ha en tydelig stemme som vokaliserer makten de har opparbeidet seg.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
TIL STØTTE OG BRY: Klanen stiller opp for Vålerenga, i tykt og tynt. Men de krever også å ha en tydelig stemme som vokaliserer makten de har opparbeidet seg. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media