LANG VENTETID: Liverpool har ikke vunnet ligaen siden 1989/90-sesongen, og Steven Gerrard har aldri vunnet Premier League. Det kan skje i mai. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS/NTB Scanpix
LANG VENTETID: Liverpool har ikke vunnet ligaen siden 1989/90-sesongen, og Steven Gerrard har aldri vunnet Premier League. Det kan skje i mai. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS/NTB ScanpixVis mer

- Det å være Liverpool-supporter har ikke vært så gøy på mange år

24 års ventetid kan være over i mai, og alt er opp til Liverpool selv.

• Følg Liverpool - Tottenham i Dagbladets Fotballstudio fra 17.00!

(Dagbladet): Chelsea har tapt to av de tre siste i ligaen, og Manchester City fikk bare med seg ett poeng fra Emirates i går. Plutselig er det Liverpool som kan avgjøre ligaen på egenhånd.

For de røde har hjemmekamper mot Chelsea og Manchester City i sesonginnspurten, og vinner ligaen dersom de vinner de sju gjenstående kampene i Premier League.

Styreleder i Liverpools supporterklubb, Pål Christian Møller, mener likevel at Manchester City er den største favoritten til å løfte pokalen i mai.

- Nå er alt i Liverpools hender, så alle muligheter ligger åpne. Jeg tror ikke noen av topplagene vinner alle kampene resten av sesongen. Liverpool har nå en gyllen mulighet. Særlig siden de har Chelsea og Manchester City hjemme. Vinner Liverpool de to så må de være favoritter til å vinne serien. Jeg syns fremdeles ikke de er favoritter nå. Slik det ser ut nå er City sterkest, selv om de spilte uavgjort i går så er de den største utfordreren. Chelsea har gitt fra seg initiativet med to tap på de tre siste kampene. Liverpool virker veldig sterke. Det er noen år siden det har vært spennende Liverpool-kamper i ligaen i mars, sier Møller til Dagbladet.

Målet er fjerdeplassen Selv om Liverpool har fått ferten av ligagull, er Møller realistisk før sesonginnspurten.

- Jeg har sagt hele tiden at målet er blant de fire beste i ligaen. Det er tøft nok i seg selv med mange utfordrere. Liverpool har ligget der oppe hele tiden, men det er først de siste tre ukene vi har sett at de vil bli blant de fire. Jeg er i utgangspunktet fornøyd med å komme blant de fire beste. Hvis Liverpool kommer på tredjeplass skal jeg ikke bli skuffet. Hadde noen spurt meg før sesongen, så hadde jeg sagt ja til det. Men det er klart at forventingene skrus opp, sier Møller.

- Jeg var selv på Anfield da vi vant ligaen i 1990. Vi ble så vant til det, å vinne. Det at det skulle ta så lang tid før vi vant igjen var umulig å forestille seg. Det har aldri gått så mange år i klubbens historie. Vi har ventet lenge på suksess, sier Møller.

Ikke større press Han tror ikke Liverpool merker presset i større grad enn de øvrige rivalene i toppen.

- For alle som kjemper i toppen er det et enormt press. Det skal lite til før ting snur seg. Det er ingen som hadde ventet at Liverpool skulle vinne serien i år, sier Møller.

Det har gått lang tid mellom oppturene som Liverpool-supporter. Denne sesongen har klubben imidlertid vunnet 3-0 på Old Trafford, slått Arsenal 5-1 på Anfield, vunnet 4-0 mot Everton på samme bane, og banket Tottenham 5-0 på White Hart Lane.

- Det å være Liverpool-supporter.. Det har ikke vært så gøy på mange år. En hjemmekamp mot Sunderland på en onsdag betyr virkelig masse. Hver eneste kamp er som en cupfinale. Hver kamp de vinner er de et skritt nærmere. Interessen rundt Premier League er sterkere enn den har vært på utrolig mange år. Jeg har absolutt sommerfugler i magen. Hver eneste kamp er ekstremt viktig. Vi har fått så mange høydepunkter denne sesongen, så utrolig mye å glede oss over. Jeg skal ikke legge meg ned og grine om Liverpool ikke vinner ligaen, sier Møller.

- Hva tror du om kampen i kveld?

- Liverpool er klare favoritter. De vant 5-0 borte og scorer dobbelt så mange mål i ligaen. Tottenham har ikke noe mulighet til å få fjerdeplassen, det skal mye til. Men det er europaliga og andre ting å kjempe for. Alle kamper er tøffe nå. Jeg forventer selvsagt at de vinner kampen, sier Møller.

Kampstart er 17.00.