GULL: 21 år gamle Johannes Thingnes Bø gikk inn til gull på VM-sprinten. Storebror Tarjei tok bronsen. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
GULL: 21 år gamle Johannes Thingnes Bø gikk inn til gull på VM-sprinten. Storebror Tarjei tok bronsen. Foto: John Terje Pedersen / DagbladetVis mer

- Det å vinne gull er sjukt, men det å vinne sammen med Tarjei gjør det emosjonelt

Gullvinneren fikk med seg storebror på pallen.

(Dagbladet): Johannes Thingnes Bø var den som taklet vinden i Kontiolahti best - og tok sitt første individuelle VM-medalje.

Men da også storebror Tarjei tok bronsen, ble det for mye for brødrene Bø - som lot tårene trille etter målgang.

- Det å vinne gull er sjukt, men det å vinne sammen med Tarjei gjør det emosjonelt og morsomt, sier Johannes Thingnes Bø til NRK.

- Har hatt trua Storebror Tarjei Bø vartet opp med to fulle hus - og sørget for at det ble to brødre på pallen.

Det var bare kanadiske Nathan Smith som skilte det norske brødreparet. Etter mye sykdom hyllet alle Tarjei etter bronsen - han selv inkludert.

- Dette er grunnen til at jeg gidder å holde på. Jeg har ikke vært meg selv lenge før OL, så det at jeg skulle klare å skrape sammen den formen her er utrolig. Jeg har hatt trua selv om ingen andre har hatt det, sier Tarjei Bø til NRK

Smith var 12,1 sekunder bak Johannes Thingnes Bø i mål, mens storebror Tarjei var 25,3 sekunder bak.

Godt langrenn Johannes Thingnes Bø åpnet godt i langrennssporet og skjøt fullt hus på første skyting. Han ledet etter første skyting, 0,3 sekunder foran Martin Fourcade.

På andre skyting ble det én bom på lillebror Bø - som likevel gikk ut i en ledelse fra andre skyting.

Franske Martin Fourcade sprakk på sin andre skyting, og gikk ut hele 47,7 sekunder bak Thingnes Bø. I mål var franskmannen hele 49,7 sekunder bak nordmannen.

- En parodi Tarjei Bø åpnet ikke så fort i langrennet, men sikret bronsen etter å ha skutt fullt både på liggende og stående - og gikk i mål til en tredjeplass foran tyske Erik Lesser.

Løpet startet ikke bra for den regjerende VM-mesteren på distansen, Emil Hegle Svendsen. Han var allerede 10,8 sekunder bak ved 1,6 sekunder - og falt like etter passeringa.

På den liggende skytingen ble det to bom for den regjerende mesteren, og dermed var 29-åringen for lengst ute av medaljekampen. Det ble også to bom på den stående skytinga for Hegle Svendsen, som var 1,40 minutter bak Thingnes Bø i mål. Han ligger på 36.-plass når de antatt beste er gått i mål. På plassen foran ligger Henrik L'Abée-Lund.

- Det var parodi fra start til mål. Det var helt svart. Jeg trodde jeg var på toppen av bakken, så så jeg opp, og så var jeg ikke det, så da tryna jeg. Jeg prøvde å legge det bak meg, men når jeg kom inn på liggende så fikk jeg en bom som var på ti centimeter. Jeg får prøve å legge deg bak meg og gå på, sier Emil Hegle Svendsen til NRK.

Ole Einar Bjørndalen er regjerende OL-mester på distansen. 41-åringen åpnet med et svakt langrenn, og fikk én bom på første skyting. På den andre skytinga ble det to bom på Bjørndalen, som gikk i mål 1,08 minutter bak vinneren - og endte på en 19. plass.

- Han er best og går best når han har presset på seg. Det er helt fantastisk. Det er faktisk større det Tarjei presterer her i dag enn det Johannes gjør, sier Ole Einar Bjørndalen til NRK - om bronsevinneren som har reist seg etter sykdom.

BRONSE: Tarjei Bø jublet som om han hadde tatt gull - da han gikk i mål til en bronse. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
BRONSE: Tarjei Bø jublet som om han hadde tatt gull - da han gikk i mål til en bronse. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer