«Team Ingebrigtsen»:

Det absurde øyeblikket da Gjert forsto at han hadde lyktes

- Lyktes med å skaffe det familiebåndet jeg ser etter.

VIKTIG FOR GJERT: Gjert Ingebrigtsen forteller om et spesielt øyeblikk som har betydd mye etter EM. Da lillebror Jakob strakte fram hånda til Henrik underveis i 5000 meteren. Skjerdump fra NRK TV.
VIKTIG FOR GJERT: Gjert Ingebrigtsen forteller om et spesielt øyeblikk som har betydd mye etter EM. Da lillebror Jakob strakte fram hånda til Henrik underveis i 5000 meteren. Skjerdump fra NRK TV. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gjert Ingebrigtsen (52) har trent fram tre sønner i «Team Ingebrigtsen» til løpere i verdenstoppen.

- Jeg gjør den enkle jobben. Det er de som må trene beinhardt for å bli verdensmester en dag, sier Gjert Ingebrigtsen til Dagbladet.

Suksesstreneren er aktuell med boka «Kunsten å oppdra en verdensmester» - til tross for at ingen av sønnene ennå kan kalle seg verdensmester. Men Ingebrigtsen er sikker på at det vil skje i framtida.

I EM i Berlin i august stilte brødrene Jakob, Filip og Henrik på startstreken som konkurrenter. Men 52-åringen legger stor vekt på å bevare familiebåndet.

- Jeg vil at de tar ansvar for hverandre. De reiser sammen og trener sammen hele året, hver dag. Familiebåndet skal være det viktigste. Noen ganger må de også være konkurrenter, sier Gjert Ingebrigtsen.

«High five»

Han trekker fram et spesielt øyeblikk - da lillebror Jakob ga Henrik en såkalt «high five» midt under løpet i 5000 meteren.

- Når Jakob slenger ut hånda til Henrik og vil gi ham den selvtilliten han trenger etter noen tøffe år, da ser jeg at vi har lyktes med å skaffe det familiebåndet jeg ser etter. Det handler om å hjelpe hverandre. Det er viktig, det å vise omsorg for hverandre, sier far Ingebrigtsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer