Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det alle lurer på er: Hva blåste egentlig dommerne for?

Kunne hindret Norge - Sverige.

SNYTT: Sverige misset og røk 29-30 i forrige EM-kamp mot Montenegro. I sluttsekundene ble Sverige snytt for scoring - og den scoringen hadde gjort at Norge ikke hadde vært semifinalemotstander i kveld. Foto: EPA/ANTONIO BAT
SNYTT: Sverige misset og røk 29-30 i forrige EM-kamp mot Montenegro. I sluttsekundene ble Sverige snytt for scoring - og den scoringen hadde gjort at Norge ikke hadde vært semifinalemotstander i kveld. Foto: EPA/ANTONIO BAT Vis mer

Norge - Sverige kl. 20.30

BUDAPEST (Dagbladet): Norge og Sverige møtes til semifinale i håndball-EM i kveld. Og det var dramatikk den avgjørende kampen for svenskene før de sikret semifinalebilletten.

Sverige lå under 29-30 med sekunder igjen av kampen. De trengte bare uavgjort for å vinne gruppa. Så banket plutselig Ulrika Ågren ballen i mål etter innspill til linjespilleren - men dommerne blåste og annullerte målet. Svenskene raste etter avgjørelsen som i verste fall kunne fratatt dem semifinalebilletten. Ingen skjønte hva dommerne blåste for.

SCORET... IKKE:   Ulrika  Ågren følte seg snytt for en avgjørende scoring mot Montenegro.  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
SCORET... IKKE: Ulrika Ågren følte seg snytt for en avgjørende scoring mot Montenegro. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

- Det var en vanvittig og spesiell situasjon, sier Ågren til Dagbladet før dagens semifinale.

Nerver Men heldigvis gikk resultatet i Frankrike - Nederland svenskenes vei. Dermed ble de nummer to i gruppa - bak Montenegro - og de fikk Norge som motstander i semifinalen.

- Det alle lurer på er: «Hva blåste egentlig dommerne for?» spør Ågren.

- Ja, hva mener du?

- Det var jo egentlig ingen takling - og dommerne må ha blåst for overtramp på linja. Men tv-bildene viste klart at foten min var 20 centimeter på rett side. Det var helt utrolig, men heldigvis gikk det vår vei likevel. Vi var dritnervøse alle sammen, sier Ågren.

Snytt Det spesielle med sluttsekundene i denne kampen var at dersom Sverige hadde utlignet til 30-30 i den nevnte situasjonen, ville svenskene vært gruppevinnere og møtt Spania i kveld.

- Vi ble jo snytt. Vi var langt nede etter kampen og fryktet alt var over. Men etterpå jublet vi da Frankrike - Nederland gikk som vi håpet, sier Ågren.

- Ville du heller møtt Spania?

- Næh.. Egentlig ikke. Både Spania og Norge er veldig sterke. For å vinne EM må alle kamper vinnes uansett, så derfor spiller det ingen rolle, sier 27-åringen.

- Hvordan skal dere slå Norge?

- Det vil jeg ikke si til en norsk avis. Vi skal se litt video og analysere litt. Vi har sterk tro på at vi kan slå Norge, sier Ågren.