I STORFORM: Anders Jacobsen vant sitt andre renn av to mulige i hoppuka. Her med Anders Bardal og Tom Hilde, som også leverte strålende i Garmisch-Partenkirchen. Foto: SCANPIX/AFP / JOHANNES EISELE
I STORFORM: Anders Jacobsen vant sitt andre renn av to mulige i hoppuka. Her med Anders Bardal og Tom Hilde, som også leverte strålende i Garmisch-Partenkirchen. Foto: SCANPIX/AFP / JOHANNES EISELEVis mer

- Det andre hoppet var helt utrolig

Jacobsen smadret rivalene og vant igjen. Tre nordmenn blant de fire beste i Garmisch.

(Dagbladet): Anders Jacobsen er ikke bare comeback-kongen - nå er han i ferd med å bli årets hoppukekonge også.

Etter et noe mislykket førstehopp var Jacobsen nummer ni etter første omgang i Garmisch-Partenkirchen, men i finalen var han suveren. Jacobsen svevde ned til 143 meter, en lengde selv ikke lederen Gregor Schlierenzauer kunne hente inn.

Utrolig
- Det første hoppet mitt her i Garmisch var bra ut fra hoppkanten, men så fikk jeg skiene borti hverandre, sier Jacobsen.

- Derfor satset jeg på akkurat samme måten i finaleomgangen, men jeg passet på å ha skiene litt lenger fra hverandre, og jeg kjente underveis i svevet i finaleomgangen at jeg ville sikre en plass på seierspallen dersom jeg fikk til nedslaget. Jeg tenkte egentlig ikke på resultatet, jeg ville bare hoppe langt. Det andre hoppet var helt utrolig, jeg fløy så høyt, sier Jacobsen om sin strålende avslutning.

På en nydelig norsk dag ble Anders Bardal nummer tre, og Tom Hilde nummer fire. Hilde var nummer to etter første omgang.

- Jeg gråter nesten, utbrøt Arne Scheie på NRK da resultatet kom opp på skjermen.

Sammenlagtsjanser
Anders Jacobsen leder dermed selvfølgelig hoppuka klart etter to seire på to renn, foran Gregor Schlierenzauer. Tom Hilde har avansert til tredjeplass i sammendraget.

I dagens renn ble Anders Fannemel nummer 20, og Rune Velta nummer 26. Andreas Stjernen og Vegard Swensen røk ut i første omgang.

Hopprennet i Garmisch-Partenkirchen er årets mest sette renn, og det er tydelig at det er Jacobsen og Schlierenzauer som har meldt seg på i kampen om sammenlagtseieren i hoppuka.

De to var best også i Oberstdorf.

Dagbladet kommer med mer