LETTET : Roy Hodgson kunne smile etter kampen mot Polen. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP Photo / NTB Scanpix
LETTET : Roy Hodgson kunne smile etter kampen mot Polen. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP Photo / NTB ScanpixVis mer

- Det andre målet gjorde meg ti år yngre

Roy Hodgson fikk resultatet han trengte tirsdag kveld.

(Dagbladet): Etter 2-0 mot Polen tirsdag kveld sikret England seg billett til Brasil-VM neste år.

Three Lions kjørte til tider over polakkene i første omgang, men fant ikke nettmaskene før i det 41. minutt, da Wayne Rooney steg til værs og ekspederte innlegget til Leighton Baines i mål med hodet. I andre omgang kom Polen mer med, men kaptein Steven Gerrard punkterte kampen fire minutter før slutt og sendte Wembley til himmels.

- Vi har blitt bedre og bedre Det var en lettet Roy Hodgson som møtte pressen etter kampen.

- Jeg er svært fornøyd. Dette var en tøff gruppe med mange tøffe kamper. Ukraina, Polen og Montenegro var alle svært harde motstandere, sa Hodgson til ITV etter kampen, ifølge the Mirror.

Englandmanageren mener gruppeseieren var en fullt fortjent belønning etter at England har blitt bedre og bedre utover i kvalifiseringen.

- Jeg synes vi har blitt bedre for hver kamp. Vi har hatt noen tøffe kamper, men vi har vært forberedt på dem.

Hodgson innrømmer likevel at Steven Gerrards mål mot slutten av kampen kom som en stor lettelse for han og assistent Ray Lewington.

- Det målet gjorde oss begge ti år yngre, og jeg trengte det mer enn Ray.

Roser Townsend Hodgson var full av lovord til sine spillere etter kampen.

TOK ANSVAR: Englands kaptein Steven Gerrad jubler etter å ha satt inn 2-0 og sendt England til VM. Foto: Stefan Wermuth / Reuters / NTB Scanpix
TOK ANSVAR: Englands kaptein Steven Gerrad jubler etter å ha satt inn 2-0 og sendt England til VM. Foto: Stefan Wermuth / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg er kjempeglad på spillerne sine vegne. Vi spilte fantastisk fotball i første omgang, og da Polen presset oss i andre omgang jobbet vi hardt for å kontrollere dem.

Han skrøt spesielt av stortalentet Andros Townsend.

- Vi har fått fram en strålende ving i Townsend. Når du presterer så bra foran 90 000 mennesker får du alles oppmerksomhet. Det er når han ikke presterer at folk kommer til å si «hva skjedde med Andros Townsend?», men det kommer han til å takle, sier Hodgson.

England kan nå rette blikket mot VM neste år. Laget skuffet under EM i 2012, men Hodgson har troen på at de kan gjøre det bedre i Brasil.

- Jeg liker å tro at vi kan gjøre det bedre. Vi har jobbet sammen i 18 måneder nå, spillestilen vår har endret seg en del, og jeg tror at vi kan bli enda bedre i løpet av de neste månedene.

FÅR SKRYT : Andros Townsend roses av Hodgson. Foto: Eddie Keogh / Reuters / NTB Scanpix
FÅR SKRYT : Andros Townsend roses av Hodgson. Foto: Eddie Keogh / Reuters / NTB Scanpix Vis mer