«Det at jeg lykkes i Besiktas, er også bra for landslaget» «Det at jeg lykkes i Besiktas, er også bra for landslaget»

John Carew er sugen på igjen å vise det norske folk hva han duger til. Ikke bare som stjernespiss på Besiktas. Men også på det norske landslaget.

For etter et hektisk døgn med det glade fotballvanvidd i Tyrkia, var det en sliten og lykkelig John Carew som snakket med Dagbladet på plass på Besiktas' treningscamp utenfor Salzburg i Østerrike i går kveld.

-  Det er pussig. Men akkurat nå er jeg på akkurat samme sted som første gang jeg kom til Valencia, samme hotell, og samme treningsanlegg, ler Carew.

Ikke redd presset

Og den gangen, i 2000, hadde Carew kanskje sin beste høst som fotballspiller noensinne. Nå tror han på at noen uker med god kondisjonstrening i rolige omgivelser igjen skal gi ham den formtoppen han trenger for å tilfredsstille fanatiske tyrkiske fotballfans.

-  Jeg er ikke redd for presset. De som er gode nok lykkes alltid, sier Carew.

Med andre ord: Carew vet han er god nok. Sjøltillit har han aldri manglet. Og i går lå den utenpå den svartstripede trøye nummer 23, som Besiktas for sikkerhets skyld har trykket opp i 150 000 eksemplarer. Det er rett og slett Carew-mania.

-  Trenger kamper

Men Lørenskog-gutten innser at det det siste året kanskje har vært vanskelig for folk i Norge å få med seg hva han virkelig står for.

-  Det siste året har folk kanskje bare sett meg i den ene landskampen jeg har spilt. Men for alle som følger med, så har jeg jo vist at jeg fortsatt er en god fotballspiller.

Det får han definitivt også muligheten til i Tyrkia. Trener Vincente Del Bosque har ikke kjøpt Carew for at han skal slite benken. Og er det noe spisser trenger, så er det tillit. Og spilletid. Det kommer Carew garantert til å få overdoser av i Besiktas.

-  Det er klart. Alle trenger å spille masse kamper for å komme i skikkelig form. Jeg har trent en del styrke i sommer for å bevare muskelmasse. Nå gjenstår det litt på kondisjonstreninga, og det å komme i kampform, sier John.

Før han legger til det som garantert er søt italiensk operamusikk i landslagssjef Åge Hareides ører.

-  For å si det sånn: Det at jeg lykkes i Besiktas, er også bra for landslaget.

Middag

Etter kontraktssigneringen i overhete Istanbul trengte Carew roen som hersker i Besiktas-troppen i Mozarts fødeby, Salzburg. I går ble han formelt introdusert for de nye lagkameratene sine.

-  Vi spiste middag sammen, og jeg fikk hilst på alle spillerne, og har snakka med treneren. Det var litt deilig å komme hit, og få slappa av litt etter alt ståket i Istanbul, sier Carew.

I går tapte Besiktas 1- 3 for tyske Hertha Berlin i treningskamp. Allerede i morgen kan det være duket for en Carew-debut i kamp mot 1860 München.

-  Jeg aner faktisk ikke når debuten kommer. Vi får se. Det går nok bra skal du se, ler Carew.

MIN DRAKT: John Carew viser stolt fram trøye nummer 23.
SKIKKELIG FAN: En tyrkisk Besiktas-fan (midten) overrakte John Carew blomster og hadde med seg det norske flagget før landslagsspissen forlot Istanbul i går. Til høyre Kivanc Oktay fra hjemmeklubben.