Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Det australske laget stiller seg opp i stillhet for å hedre terrorofrene. Motstanderen gjør dette

Nå får Saudi-Arabia kritikk for opptrinnet. 

FÅR KRITIKK: Mens de australske spillerne hedret terror-ofrene i London med et minutts stillhet, skal spillerne fra Saudi-Arabia ha gått rundt på banen og stilt seg opp klare til kamp. Video: The AFC Hub Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): Det var under en VM-kvalifiseringskamp mellom Australia og Saudi-Arabia at spillerne til sistnevnte land vekker reaksjoner.

Før kampen skulle ofrene etter terrorangrepet i London denne uka hedres med et minutts stillhet. Mens de australske spillerne stilte seg opp med armene rundt hverandre, stilte spillerne fra Saudi-Arabia seg i vanlig formasjon, klar til å spille kamp.

Ifølge engelske skal også spillerne på benken til Saudi-Arabia ha blitt sittende under seansen.

En talsmann for det australske fotballforbundet sier at begge lagene visste hva som skulle skje før kampen:

NB, STERKE BILDER: Denne overvåkningsvideoen viser øyeblikket der politiet skyter og dreper Khuram Butt, Rachid Redouane, og Youssef Zaghba. Video: CNN / Dagbladet Vis mer

- Begge lag var enige om at det skulle være ett minutts stillhet. Representanter fra det saudiarabiske laget forklarte også at denne tradisjonen ikke er en del av deres kultur, men at de ville gå til deres egen banehalvdel og stille seg opp i posisjonene de spilte på banen.

Engelske Independent skriver at de australske supporterne svarte med å bue på motstanderne da seansen var over. I sosiale medier hagler det også med kritikk mot Saudi-Arabia.

LIVREDDE: I videoen hører du flere skudd bli avfyrt, før mennesker begynner å løpe for livet. Amatørvideoen er filmet fra en leilighet i nærheten av Borough Market da politiet skal ha aksjonert. Video: AP Les mer her: http://www.dagbladet.no/nyheter/67655496 Vis mer

Journalist i Fox Sport, Adam Peacock, melder på Twitter etter kampen at ledere i det saudiarabiske laget ikke ville etterkomme ønsket om å holde et minutts stillhet. Det australske fotballforbundet skal ha forsøkt å godsnakke med gjestene, uten hell.

«Når det gjelder Saudi-Arabia-debatten, for å være rettferdig overfor spillerne, bortsett fra kapteinen sto alle stille uten å bevege seg i løpet av minutter», skriver Peacock.

Åtte personer mistet livet i terrorangrepet i London, og flere personer er fortsatt kritisk skadd.

P.S. Australia vant selve kampen 3-2.

Hele Norges coronakart