- Det bare brant til i ryggen

Salim Sdiri har fortsatt smerter etter spydulykken. Se video.

• Video: Levende bilder fra spydulykken finner du her

(Dagbladet.no): For Salim Sdiri ble fredag den 13. en skikkelig ulykkesdag da han fikk Tero Pitkämäkis spyd i ryggen mens han sjøl sto og slappet av under Golden League-stevnet i Roma.

Men allerede natt til i går ble han skrevet ut fra sjukehuset, og i går reiste 28-åringen hjem til Frankrike.

– Jeg har fortsatt veldig vondt og kan ikke løfte høyre arm, fortalte han før avreise.

- Glad for at jeg lever

Derfor risikerer han, ifølge svenske Aftonbladet, å miste høsten friidretts-VM i Osaka, Japan - uten at dette bekymrer ham all verden akkurat nå.

– Jeg får være glad for at jeg lever, fastslår han.

Det kan han saktens slå fast, for det er nå klart at spydet trengte hele sju centimeter inn i kroppen (og ikke tre, som tidligere meldt).

- BRANT TIL I RYGGEN: Sånn beskriver spydofferet Salim Sdiri (28) situasjonen der han plutselig fikk et spyd i ryggen under fredags Golden League-stevne i Roma. Foto: EPA/RAI-TG2/SCANPIX
- BRANT TIL I RYGGEN: Sånn beskriver spydofferet Salim Sdiri (28) situasjonen der han plutselig fikk et spyd i ryggen under fredags Golden League-stevne i Roma. Foto: EPA/RAI-TG2/SCANPIX Vis mer

Årsaken til forvirringen kan være at sårets omkrets var på tre centimeter.

– Spydet trengte sju centimeter inn i kroppen min, og inngangshullet var tre centimeter i omkrets, forteller Sdiri sjøl.

Da Pitkämäkis spyd traff, hadde det seilt cirka 80 meter, før det stupte ned og rammet Sdiri i ryggen (langt utafor sektoren det egentlig skulle lande i).

Klandrer arrangørene

Offeret er uansett klar på at han ikke klandrer den finske spydkaster for det som skjedde.

– Han kom bort til meg og sa at han var lei seg for det som hendte, men jeg svarte at det absolutt ikke var hans feil, understreker Sdiri.

• Les også: Vinner Thorkildsen trøstet rivalen

Derimot sender han et stikk til arrangørene, som en følge av at han fryktet å bli truffet allerede før det faktisk skjedde.

– Det var arrangørene som la lengdehoppet altfor nær kastsektoren. Allerede før ulykken reagerte jeg på at et spyd landet like i nærheten av føttene mine, gjentar han, og legger til:

- Da ulykken skjedde, hadde jeg ikke sjanse til å se spydet komme. Det bare brant til på den ene siden av ryggen. Jeg er fortsatt sjokkert.

- Det bare brant til i ryggen
MISTER VM? Tidligere i år vant lengdehopper Salim Sdiri bronse under innendørs-EM. På grunn av søndagens spydulykke kan han nå miste utendørs-VM i Japan seinere i år.