PÅ OVERTID AV OVERTIDEN: Erik Tysse håper han skal bli frikjent og få gå i VM. Foto:  Berit Roald / SCANPIX .
PÅ OVERTID AV OVERTIDEN: Erik Tysse håper han skal bli frikjent og få gå i VM. Foto: Berit Roald / SCANPIX .Vis mer

- Det begynner å bli temmelig tungt nå

Erik Tysse burde fått svar fra CAS i dag.

Mens Erik Tysse stadig venter på svar fra Idrettens voldgiftsrett (CAS), storkoser fem norske VM-deltakere seg på treningsleir i Sør-Korea.

- Jeg burde egentlig hatt svaret fra CAS i dag (torsdag), men det er ikke kommet noe, så foreløpig kan jeg ikke gjøre annet enn å vente. Vi har vært i kontakt med hun som er ansvarlig for saken i Lausanne, men heller ikke hun kunne si noe om når en dom kan komme, forteller Erik Tysse til NTB.

Nå sier at han svaret må komme senest fredag hvis han skal ha noen muligheter til å kunne gå 20-kilometeren i VM den 28. august.

- Jeg må ha en uke på meg til forberedelser og akklimatisering. Derfor håper jeg fortsatt det skal løse seg, men må samtidig innrømme at det begynner å bli temmelig tungt nå.

- Det viktigste for meg er likevel å bli frikjent, slik at jeg kan starte forberedelsene til London-OL neste på en optimal måte. Dersom jeg også skulle kunne få med meg VM, så er det en skikkelig bonus, sier kappgjengeren fra Søfteland.

- Jeg har ikke vært i kontakt med Tysse de siste dagene, men dessverre ser det ut som tiden er i ferd med å renne ut for ham, sier sportssjef Ronny Nilsen til NTB.

Fem utøvere på plass Ronny Nilsen har allerede vært i Sør-Korea noen dager sammen med fem av de 13 utøverne som skal konkurrere i Daegu. Han hadde med seg Ezinne Okparaebo, Cathrine Larsåsen, Stine Tomb, Eivind Henriksen og Ida Marcussen på flyet mandag, og den norske troppen storkoser seg.

- Vi har svært gode forhold her. Byen vi har valgt som precamp og akklimatiseringsleir ligger på vestkysten av Korea, cirka 250 kilometer fra Daegu, forteller Nilsen.

- Foreløpig er vi fem aktive her, men ytterligere fire kommer søndag. De fleste blir værende til onsdag 24. august. Da avvikler vi precampen, så de som skal i aksjon mot slutten av mesterskapet, kommer til å reise direkte til VM-byen, legger han til.

Egen kokk Den norske troppen har med egen kokk, slik at alt ligger til rette for at forberedelsene skal bli så optimale som mulig.

- Vi har det som plommen i egget, og foreløpig har vi fått gjort alt vi har planlagt, sier sportssjefen.

Ezinne Okparaebo skal først i aksjon av de norske VM-deltakerne i forsøket på 100 meter lørdag 27. august. Jaysuma Saidy Ndure skal gjennom sitt forsøksheat på 100-meteren senere samme dag.

Cathrine Larsåsen skal i aksjon i stavkvalifiseringen søndag 28. august. Den dagen skal også Ingvill Måkestad Bovim løpe kvalifisering på 1500 meter.

Andreas Thorkildsen er det eneste gullhåpet Norge stiller med i årets VM. Han skal kaste kvalifisering torsdag 1. september, mens spydfinalen står på programmet på mesterskapets nest siste dag, lørdag 3. september.

Norge stiller med 13 utøvere i Daegu. Dersom Erik Tysse skulle bli frikjent for dopinganklagene sine i CAS, kan han bli den 14. utøveren fra Norge i årets friidretts-VM.

(NTB)